Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Financieel dienstverlener VGD zet sterk in op Vlaams-Brabant

Financieel dienstverlener VGD zet sterk in op Vlaams-Brabant

  • 22/11/2021

Het gaat de laatste jaren hard voor VGD. Het Belgische advieskantoor evolueerde van een klassiek accountancy-, audit- en tax-kantoor naar een full-service financieel dienstverlener die ook CFO-services, corporate finance, HR-advisering, legal services en vermogensplanning aanbiedt. Na de entree in Leuven begin 2020 opende VGD eind 2020 een filiaal in Halle en nam het een meerderheidsparticipatie in het Keerbergse kantoor Gogne. 

Strategische uitbreiding

Bruggeman

VGD-vennoot Peter Bruggeman, die het kantoor voert in Wemmel, is de initiatiefnemer van deze geografische expansie en lokale verankering. Hij koesterde al langer de ambitie om het kantoor ook in de gordel rond Brussel op de kaart te zetten: “We zijn met VGD sterk vertegenwoordigd in de centrumsteden van de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen en op de West-Vlaamse as Brugge-Kortrijk, maar in Vlaams-Brabant waren we nog relatief onbekend.

Onze visie past nochtans perfect in het KMO-landschap dat de regio typeert en waar het gonst van de ondernemerszin. Dat zit ook zeer sterk in ons DNA verweven, wat meteen ook de logica weergeeft van deze strategische uitbreiding.”

Peter vervolgt: “De kantoorverantwoordelijken van die nieuwe werkplekken zijn allen rasechte VGD’ers en spreken dezelfde taal. Ze staan dicht bij de klant en voelen perfect hun noden aan. Het is een samenspel tussen enerzijds het persoonlijk contact dat super belangrijk is om de klant goed te kennen en anderzijds het inschakelen van de kracht van het VGD-netwerk, dat met haar verschillende diensten en experten de adviesverlening versterkt.”

Toekomstgericht meedenken met de ondernemer

Bart Albrecht, kantoorleider van de Leuvense vestiging, is alvast goed uit de startblokken geschoten. Al heel wat nieuwe klanten uit het Leuvense vonden de weg naar VGD, dat als second tier kantoor met een persoonlijke aanpak én brede expertise het verschil kan maken in deze dynamische regio.

“Wij dragen digitalisatie en rapportering op maat hoog in het vaandel en willen dat elke klant inzicht krijgt in de parameters die zijn business drijven. Bij een klantenmeeting leggen we de focus altijd eerst op zijn business en bekijken we dan ten gronde hoe we dit financieel en fiscaal kunnen omkaderen. Wij zijn dan ook ‘geswitcht’ van boekhouders, die voornamelijk het verleden in kaart brachten, naar adviseurs die vooral oog hebben voor de toekomst van het bedrijf.”

Met een focus op tax

VGD zet ook sterk in op tax. Koen Martens, tax-specialist die enthousiast mee zijn schouders zet onder de integratie en uitbouw van het kantoor te Keerbergen: ”We proberen zo veel mogelijk fiscale optimalisaties door te voeren bij onze klanten door bijvoorbeeld gebruik te maken van de vele incentives die de overheid aanbiedt in het kader van de innovatiefiscaliteit. Hoewel je dat niet direct zou verwachten, zijn die vaak ook bij KMO’s mogelijk.”

foto

Koen staat in Keerbergen aan de zijde van Rudi Gogne die, met de overstap naar VGD, nu over de resources beschikt om volop meerwaarde te kunnen bieden aan z’n cliënteel. Rudi: “We merkten dat ons team te klein werd om onze rol als volwaardige adviseur optimaal te kunnen vervullen. Ondernemers verwachten vandaag kwalitatief advies op maat en zoeken daarvoor een centraal aanspreekpunt en vertrouwenspartner. We zijn volop bezig om onze klanten te laten kennis maken met deze diensten. Alleen al bijvoorbeeld voor ‘CFO-services’ krijgen we veel vragen van klanten die tot een future proof financiële organisatie van hun bedrijf willen komen. We ondersteunen hen in de verbetering van hun processen om zo tot een rapportering te komen met real time inzicht in de prestaties van de onderneming en de mogelijkheid om sneller bij te sturen.”

En waar talent centraal staat

”Onze mensen vormen ons kapitaal. Daarin investeren is een absolute vereiste!”, stelt Jurgen Goeman. Als Hallenaar ging hij de uitdaging aan om de verdere uitbouw van het kantoor in zijn geboortestad te verwezenlijken. Ook hij is mooi opgestart in deze regio en kleurt daarmee de blinde vlek in die er voor VGD nog resteerde op de kaart van Vlaams-Brabant. 
Jurgen stelt: “Wat ik nog graag wil toevoegen, is het mooie van de kennisdeling en kruisbestuiving die ik binnen VGD ervaar en waardoor je jonge mensen merkbaar ziet groeien in kennis en maturiteit.”

Peter besluit: “We weten hoe cruciaal korte communicatielijnen zijn, dat je vertrouwen dag na dag moet blijven verdienen en dat elk ondernemersverhaal anders is. Ons belangrijkste credo luidt dan ook: ‘let’s talk’. In een ontmoeting met de klant zijn onze medewerkers gepassioneerd om financieel vakmanschap te koppelen aan ondernemingszin. We gaan daarom graag het gesprek met je aan, over vandaag en later.”

Op zoek naar proactief advies om je ondernemersblik te verruimen?

Contacteer vrijblijvend onze adviseurs of kom eens langs in onze VGD-kantoren in Vlaams-Brabant:

  • VGD Keerbergen | Mechelsebaan 31, 3140 Keerbergen
  • VGD Halle | Sint-Rochusstraat 11, 1500 Halle
  • VGD Leuven | Diestsevest 25, 3000 Leuven
  • VGD Wemmel | Neerhoflaan 2, 1780 Wemmel
Proximus