Skip to main content
Map

Festival Jong Ondernemerschap 2019

  • 11/10/2019

300 jonge ondernemers, overnemers en intranemers? Check! Fingerlicking food? Dubbel check! Een inspirerende keynote als kers op de ‘Cake’? Jackpot! Het Festival voor Jong Ondernemerschap bezat het allemaal en sloot af met beats, booze & networkboosts.

Voor de tweede keer tekenden enkele honderden jonge ondernemende geesten present voor het Festival voor Jong Ondernemerschap, dat dit jaar plaats vond in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Aan de succesformule van vorig jaar veranderden we niets: een welkomstwoord van Jong Voka-voorzitter Bert De Brabandere, 3 break-outsessies en tot slot een keynote om u tegen te zeggen.

Alexandra Limage van Sprint Transport en Jeroen De Wit van Teamleader gaven hun inzichten voor jonge ondernemers: het grote plaatje blijven zien en groot durven dromen, je goed omringen en grenzen blijven verleggen, ook als het minder goed gaat.

Zerline Van Acker van Confidas en Kenny Helsens van In the Pocket kwam getuigen over de projecten die ze als intrapeneur opstartten en hoe je ook als werknemer toch ondernemend kunt zijn en het verschil kunt maken. Hun lessen waren dat je als intrapeneur aan de slag kunt binnen een organisatie met de juiste cultuur, waar je toegevoegde waarde kunt creëren met projecten die jou energie geven.

Voor wie een bestaand familiebedrijf wil overnemen, hadden Isabelle Vermeire van Vecarro en Filip Biesmans van Tectum Group de volgende tips: heb respect voor de vorige generatie, zorg voor correcte begeleiding en – hier ging de applausmeter van het publiek in overdrive – wees niet bang, maar heb zelfvertrouwen.

King Kestens

Goed gewapend met nieuwe inzichten, kwam iedereen terug bijeen voor het moment suprême: de keynote van Davy Kestens. Een doorleefd verhaal waarin meer mislukkingen dan successen aan bod kwamen. Een getuigenis die zo naturel gebracht werd dat het even leek alsof je een gezellig onderonsje aan de toog had (wat later ook gebeurde, maar dat terzijde). Het was soms tragisch, vaak grappig maar vooral enthousiasmerend. Zijn motto ‘if you’re going through hell, keep going’ was zeker niet op zijn keynote van toepassing, iedereen luisterde en leefde sterk mee.

Genoeg stof tot nadenken en napraten, wat dan ook duchtig gebeurde tijdens het netwerken en de afterparty aan het Vilvoordse kanaal. Bedankt aan Jong Voka, alle medewerkers, sprekers en sponsors. Wij werken in alle stilte verder aan een nieuwe knaleditie volgend jaar. Tot dan!

Fotogalerij

Fotogalerij
Festival Jong Ondernemerschap
Proximus
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - obd
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce