Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Februari verpulvert pre-corona vacaturerecord

Februari verpulvert pre-corona vacaturerecord

  • 03/03/2022

Februari mag dan de kortste maand van het jaar zijn; met 23.844 vacatures sneuvelde uitgerekend afgelopen maand het twee jaar oude vacaturerecord in onze regio.

Dat blijkt uit de cijfers van de online competentiebarometer van Voka Antwerpsen-Waasland die meer dan 90% van alle online vacatures in de regio verzamelt en analyseert. Het vorige maandrecord dateert van voor het uitbreken van de coronacrisis, toen er in november 2019  20.054 vacatures online werden gezet.

'Het illustreert hoe de arbeidsmarkt in onze regio nog lang niet is afgekoeld; integendeel. Met de nog openstaande vacatures van januari erbij staan er op dit moment bijna 32.000 vacatures online. Dat is een duizelingwekkend hoog aantal’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

'Dit illustreert hoe de arbeidsmarkt in onze regio nog lang niet is afgekoeld; integendeel. Momenteel staan er bijna 32.000 vacatures online. Dat is een duizelingwekkend hoog aantal.'

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka Antwerpen-Waasland

Volgens de cijfers van de competentiebarometer situeren de meeste vacatures zich nog steeds binnen productie en techniek. Maar ook de bouw, logistiek en transport krijgen de jobs bijna  niet meer ingevuld. Luc Luwel: ‘Met bijna 4.000 nieuwe vacatures in februari verbreekt de maritieme sector ook het vorige eigen record.’
De stijging van de vacatures situeert zich vooral in stedelijke agglomeraties Antwerpen, Sint-Niklaas en Lokeren.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager