Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Familiebedrijven bij Voka: het verhaal van Van Dessel

Familiebedrijven bij Voka: het verhaal van Van Dessel

  • 07/04/2021

“ALS MAKELAAR MAKEN WE DANKZIJ ONZE PERSOONLIJKE AANPAK HET VERSCHIL”

Van Dessel Insurance Brokers is met voorsprong het grootste makelaarskantoor in onze regio en behoort tot de top vijf van kantoren in België. Toch blijft Van Dessel een op-en-top familiebedrijf, waar de gespecialiseerde medewerkers dicht bij de klanten staan. “We bouwen altijd een persoonlijke en unieke band op met onze klanten”, zegt CEO Patrick Verlinden. “Op die manier bieden we hen steeds het beste verzekeringspakket op maat aan, waardoor ze zorgeloos kunnen ondernemen.”

Het was de grootmoeder van Patrick Verlinden, Josepha Van Dessel, die 75 jaar geleden haar naam schonk aan het bedrijf. “Samen met haar man – mijn grootvader Arthur Verlinden – startte ze in 1946 een makelaarskantoor in Berlaar”, vertelt Verlinden.

“In de jaren ‘70 nam het kantoor, onder impuls van mijn vader Hugo Verlinden, de vlucht vooruit. Zelf kwam ik aan boord in 1989 en recent zijn mijn zoon Tim en zus Daniëlle ook gestart in het familiebedrijf. Vandaag ligt onze hoofdzetel nog steeds in Berlaar – intussen wel op een goed bereikbare, moderne en ruime site buiten het centrum – maar er zijn ook vestigingen in Herentals, Turnhout, Gent en Brussel. In al die kantoren samen beheren we met ruim 200 gespecialiseerde medewerkers de risico’s van kmo’s, grote ondernemingen, zelfstandigen en vrije beroepen. We werken ook voor gezinnen, maar onze focus ligt – met 75% van onze omzet – op ondernemers en ondernemingen.”

 

WATERDICHTE POLISSEN

Als onafhankelijke verzekeringsspecialist werkt Van Dessel Insurance Brokers samen met bijna alle binnenlandse en een aantal buitenlandse verzekeringsmaatschappijen.

“Dankzij onze schaalgrootte zitten we bij al deze maatschappijen in een unieke onderhandelingspositie”, legt Verlinden uit. “Hierdoor bedingen we optimale voorwaarden voor onze klanten, waardoor we deze waterdichte polissen met perfecte risicodekking kunnen afsluiten. Onze oplossingen zijn altijd op maat van de klant. Indien nodig ontwikkelen we speciaal voor hen de juiste polis. Elke klant heeft bij ons ook een persoonlijke accountbeheerder. Die houdt steeds de vinger aan de pols en neemt meerdere keren per jaar contact op om ervoor te zorgen dat de verzekeringsportefeuille steeds correct is samengesteld.”

 

GRATIS AUDIT

Omdat het voor elk bedrijf belangrijk is om goed verzekerd te zijn, kan je als onderneming bij Van Dessel Insurance Brokers een gratis en vrijblijvende verzekeringsaudit aanvragen. “Voor iedereen – maar zeker voor bedrijven – is het van levensbelang dat het verzekeringspakket up-to-date is”, verduidelijkt Verlinden.

“Tijdens onze audit gaan we vooral op zoek naar kwalitatieve verschillen in de polissen. Waar zit de bescherming niet goed? Zijn er risico’s over het hoofd gezien? Ben je voor sommige zaken niet dubbel verzekerd? Zo’n audit is best ingrijpend en duurt – zeker voor een groter bedrijf - vier tot zes weken. Maar als bedrijfsleider krijg je dan wel informatie die potentieel je bedrijf kan redden.”

 

Wil je nog wat beter kennismaken met de familie Verlinden?

Bekijk dan zeker even het generatiefilmpje hier. Dit filmpje over het familiebedrijf Van Dessel kwam tot stand in samenwerking met verzekeraar NN.
Voor meer informatie en het aanvragen van een gratis audit kan je terecht op www.vandessel.be

imu - VZW - Maattwerk
Dyls februari2024
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - obd 1
Banner belgian coast hotels

Artikel uit publicatie