Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Extra ogen en oren om valkuilen te voorkomen. Da’s Plato!”

“Extra ogen en oren om valkuilen te voorkomen. Da’s Plato!”

  • 06/04/2022

Simon Suys, oprichter van Woema, viel dit jaar opnieuw in de prijzen! Hij werd bij Bouwkroniek bekroond tot bouwman van het jaar. Simon neemt dit jaar voor een derde keer deel aan een van de Plato-trajecten en getuigt in over de meerwaarde van het traject. 

Plato

Dag Simon. Wie ben je en wat doe je in je dagelijkse leven? 

“Ik ben Simon Suys, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Woema, een algemene aannemer in houtbouw. We fixeren ons voornamelijk op projecten waar we een meerwaarde kunnen zijn op technisch vlak. Architecten, particuliere of professionele klanten of zelfs studiebureaus die de ambitie hebben om in hout te bouwen, kloppen bij ons aan. We willen aantonen dat ook structuurelementen in hout kunnen gebouwd worden. De combinatie van ons intern technisch bureau en houtbegaafde arbeiders zorgen voor een enorme meerwaarde in het bouwproces. Zo helpen we bij het vormgeven van het project en staan we in voor de technische uitwerking, coördinatie, planning en het budget van het project in samenwerking met de architect en de klant. Het gemeenschappelijk doel: een grensverleggend houtbouwproject binnen een vernieuwend bouwproces.” 

Plato is minstens even leuk als dat het leerrijk is. Binnen onze groep kampt iedereen met dezelfde soort problemen. Onze ondernemingen bevinden zich dan wel in dezelfde levensfase, onze visies op bepaalde zaken zijn soms toch verschillend. Dat maakt het interessant en leert je sommige uitdagingen met een andere bril te bekijken.

Simon Suys, Woema

Wat is jouw ervaring met Plato? 

“Dit jaar neem ik voor de derde keer deel aan een Plato-traject met dezelfde groep. We kennen elkaar intussen echt door en door. Plato is minstens even leuk als dat het leerrijk is. Binnen onze groep kampt iedereen met dezelfde soort problemen. Onze ondernemingen bevinden zich dan wel in dezelfde levensfase, onze visies op bepaalde zaken zijn soms toch verschillend. Dat maakt het interessant en leert je sommige uitdagingen met een andere bril te bekijken. Dat we nu voor de derde keer een vervolg breien aan ons traject maakt het extra boeiend. Zo volg je ieders verhaal op lange termijn mee. Je ziet welke uitdagingen zijn aangepakt en of de manier waarop de juiste was.

Heb je iets waardevols ontdekt tijdens je deelname aan het project of wat  is je bijgebleven? 

“Dat ik erg jong was toen ik voor de eerste keer deelnam aan Plato. De voorbije drie jaar zijn Woema en ook ikzelf persoonlijk erg gegroeid. We zijn ouder en wijzer geworden, maar ook Plato heeft deze groei ondersteund. Het traject biedt extra ogen en oren die je wijzen op mogelijke valkuilen waar je je niet bewust van bent. Het sectoroverschrijdende aspect maakt de groep interessant maar ook het verschil in leeftijden is een meerwaarde. Het was bijvoorbeeld opmerkelijk dat ik als jonge ondernemer vanaf de start een erg flexibele ingesteldheid heb op de werkuren van mijn medewerkers en dat anderen meer fan zijn van een 9 to 5. Deze verschillende standpunten laten je even nadenken over jouw eigen aanpak en geven de kans om bepaalde zaken anders te gaan organiseren.” 

Wil je meer informatie over onze verschillende Plato-trajecten? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Uw gegevens
Gegevens van uw bedrijf
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Marjolein Haan

Manager Ledenrelaties - Manager Groeitrajecten