Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "Externe ogen dwingen je meer tot actie"

"Externe ogen dwingen je meer tot actie"

  • 06/07/2022

Ondernemers met enkele medewerkers in dienst die hun leiderschapskwaliteiten willen verbeteren, kunnen sinds vorig jaar instappen in het nieuwe Plato-traject 'Young Leadership'. Elke Haemelynck en Louis Vanhove buigen zich over de huidige groep als mentoren en geven een inkijk. 

foto

 

Young Leadership, een klinkend begrip. Vanwaar jullie engagement als mentor voor deze groep en hoe loopt intussen het traject?
Elke: "Ik wil vooral ondernemers inspireren met mijn eigen parcours. En hoewel ik zelf nog iedere dag bijleer, is het uniek om deel van deze bende te mogen uitmaken. De openheid en het vertrouwen zijn enorm groot en dat komt vooral door de kick-off die iedereen uit zijn comfortzone haalt."
Louis: "Na eerdere Plato-trajecten en een deelname aan Accelero werd ik gevraagd om te komen spreken over snelle groei. Ik heb er mijn expertise van gemaakt en ik vind het boeiend om jonge ondernemers mee te kunnen volgen vanaf hun eerste stappen. We geven geen voorgekauwde theorie maar laten hen op een interactieve manier denken over hun eigen situaties. Bovendien is er al veel kennis aanwezig en dat maakt het boeiend."

Waar zit volgens jullie de grootste meerwaarde voor de ondernemers?
Louis: "Vaak ontstaat er een soort bevrijdend gevoel als je van iemand anders hoort hoe ze een uitdaging hebben aangepakt. Zo'n verhaal werkt veel beter dan wat theorie. Elke sessie proberen we een persoonlijke case uit te lichten, zoals hoe je een eerste keer iemand ontslaat. Dat is voor iedereen leerrijk, want vroeg of laat sta je voor die situatie."
Elke: "We proberen wel gebruik te maken van een model als kapstok maar de grootste meerwaarde zit in het overleg. Als je naar huis gaat met je inzichten ontstaat er een soort groepsdruk om ermee aan de slag te gaan. Externe ogen dwingen vaak meer dan als je er alleen voor staat. En dan is het niet erg dat sommige zaken meer vooruitgang boeken dan andere. Stilstaan is ook een learning op zichzelf."

Voor welk type ondernemer is dit traject een must?
Louis: "Een ondernemer die maximaal vijf jaar ervaring heeft, jonger is dan 40, ontzettend veel daadkracht heeft en een positieve ingesteldheid etaleert."
Elke: "Het traject is echt bestemd voor jonge ondernemers die willen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. We willen ze leren hoe ze de volgende stap in hun onderneming aanpakken als leider. Een bedrijfsgroei staat dan even op de tweede plaats."

Ook getriggerd en zin om deel uit te maken van het Plato Young Leadership - traject? Ontdek het traject hier

Elke Haemelynck

Is oprichter van Happy Humans,
Een strategische welzijnspartner die kmo's begeleidt op HR-vlak

Elke

Louis Vanhove

Is oprichter van Bizbike,
De grootste e-bikeverkoper in België. Tegen 2030 willen ze 100.000 e-bikes per jaar verkopen

LouisVanhove

Contactpersoon

Inya Synhaeve

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - tijd
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - bebat
AW_ad whitevideo tech@venture
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - Baloise
AW_Digitalisering
Proximus
IMU - vzw - INNI
MK - Advertentie Van Dessel
Nacht van de Verbeelding 2023