Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Exporteur en Voka-lid Laeremans Geert NV in de spotlights!

Exporteur en Voka-lid Laeremans Geert NV in de spotlights!

  • 18/11/2021

In deze nieuwe reeks knoopt International Business Development Manager Petra Van Bouwelen een gesprek aan over de uitdagingen van internationalisering met ondernemers uit regio Mechelen-Kempen die de stap met succes hebben gezet.

Wat is de bedrijfsactiviteit van Geert Laeremans NV en waarom zijn jullie internationaal gegaan?

Wij hebben ons gespecialiseerd in alle las- en constructiewerken. Omwille van die brede specialisatie zijn we een veelgevraagde leverancier en onderaannemer van stalen trappen en borstweringen, hekwerken en poorten, ramen en deuren, terrassen en carports. Dit zowel voor nieuwbouw als renovatie/restauratieprojecten.    
Geert Laeremans startte de firma 32 jaar geleden als éénmanszaak en het bedrijf groeide al snel uit tot familiale kmo. Sinds 2014 zijn zonen Jelle en Toon mee in het bedrijf gestapt. Kort daarna is de beslissing genomen om in te zetten op Europees ondernemen. We waren ervan overtuigd dat Europa groeimogelijkheden kon bieden voor zowel ons klantenbestand als voor de productie van unieke projecten. Momenteel hebben we goede samenwerkingen en mede-eigenaarschap bij meerdere bedrijven uit verschillende Europese landen.    
Eind 2019 deed zich een opportuniteit voor om buiten de Europa te ondernemen namelijk; export van specifieke op maat gemaakte onderdelen exporteren naar de VAE. In het begin waren we hier zeer voorzichtig over en hebben we eerst het nodige opzoekwerk verricht en advies ingewonnen. Begin 2020 hadden we eindelijk de beslissing genomen om de stap te wagen. Maar zoals veel dingen stak ook  hier Covid een stokje voor. Sindsdien hebben we wel achter de schermen verder gewerkt voor een mogelijke opstart. Eind dit jaar en begin 2022 willen we graag naar daar reizen om dit project echt te lanceren want concrete plannen zijn tijdens de pandemie telkens uitgesteld.

Naar hoeveel landen exporteren jullie en naar welke groeimarkten kijk je nog?

Momenteel exporteren we nog niet naar het buitenland. Er liggen wel enkele mogelijkheden op tafel waarvan we hopen dat ze in de toekomst meer vorm zullen krijgen. Zo ook de samenwerking met de  VAE waar we hierboven naar verwijzen. Deze samenwerking past perfect in ons productaanbod om high-end op maat gemaakte uniek staalprojecten te verwezenlijken.

Hoe blijf je competitief ten opzichte van andere internationale spelers?

Als familiale kmo hebben we de laatste jaren gemerkt dat we dankzij het familiale karakter en de goede samenwerking tussen ieder van ons zeer kort op de bal kunnen spelen en zeer snel gerichte beslissingen kunnen nemen. Verder zijn we de laatste jaren ook bezig met het uitwerken van een solide organisatiestructuur voor in de toekomst. Een eerste stap hiervan werd vorig jaar verwezenlijkt door het oprichten van een nieuwe onderneming ‘International Steel Coating (ISC)’. De oprichting hiervan willen we onze coating activiteiten verder uitbreiden. De bedoeling is dat we deze firma meenemen in ons Europees en internationaal verhaal.

Hoe is jullie ervaring met de dienstverlening internationaal ondernemen van Voka Mechelen-Kempen en leg uit waarom?

Top! We hebben in het verleden al gebruik gemaakt van de kennis en het netwerk van Voka Mechelen-Kempen om op te starten in Portugal en Bulgarije. We krijgen ook proactief de vraag of ze ergens mee van dienst kunnen zijn dus toen we de vraag kregen om eventueel naar de VAE te exporteren hebben we ook dadelijk opnieuw contact gezocht.

Een laatste tip voor de startende exporteur?

Exporteren is steeds een risico, zorg dat je voldoende kennis vergaart, prospecteert en de risico’s afweegt alvorens de sprong in het diepe te wagen. Vraag daarnaast advies bij diverse instanties om een zoveel mogelijk verschillende tips in te zamelen. Zo kan je raad inwinnen bij o.a.  Voka en FIT. Laat je daarnaast ook omringen door enkele experten. 

logo laeremans nvISC

 

 loodsen

https://laeremansgeert.be/

> Nood aan advies rond internationaal ondernemen? Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen met internationale ambitie.

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Proximus
AW_Digitalisering
imu - vzw - headoffice
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce

Artikel uit publicatie