Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Exporteur en Voka-lid Carfil Quality in de spotlights

Exporteur en Voka-lid Carfil Quality in de spotlights

  • 14/09/2021

In deze nieuwe reeks knoopt International Business Development Manager Petra Van Bouwelen een gesprek aan over de uitdagingen van internationalisering met ondernemers uit regio Mechelen-Kempen die de stap met succes hebben gezet.

Welke is de bedrijfsactiviteit van Pavan Service en waarom zijn jullie internationaal gegaan?
Philippe Huybrechts, Pavan Service: “Onder de merknaam Carfil Quality (www.carfil.eu) zijn wij een one stop supplier voor de Life Science. Ons assortiment bevat voeding, bedding, kooiverrijking en huisvesting voor research dieren. Het gamma kooiverrijking hebben we recent ook uitgebreid met een eigen geproduceerde kooiverrijking namelijk onze Carfil Nesting Cup. Daarnaast kunnen we zelf ook onderzoeksdieren aanbieden. De huisvesting past in de circulaire economie en revaloriseren van producten. Onze sector is een zeer kleine nichemarkt en om te groeien zijn wij genoodzaakt om Europees en internationaal te gaan.”

Naar hoeveel landen exporteren jullie en naar welke groeimarkten kijk je nog?
“Op dit moment exporteren wij naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Taiwan, Oostenrijk, Estland, Noorwegen, Tsjechië, Italië, Hongarije, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Zwitserland. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn voor ons groeimarkten alsook de Scandinavische landen. De focus ligt in eerste instantie op Europa omwille van het potentieel en ook om onze ecologische voetafdruk te beperken.” 

Hoe blijf je competitief ten opzichte van andere internationale spelers?
“We proberen altijd mee te zoeken naar oplossingen voor problemen van klanten. 
Ons flexibel opstellen tegenover de klant, een goede opvolging en persoonlijk contact zijn waarden die we sinds het ontstaan van Carfil Quality hoog in het vaandel dragen. De klanten te woord staan in hun eigen moedertaal wordt ook erg geapprecieerd. De medewerkers van Carfil staan de klanten te woord in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.” 

Welke trends of evoluties merk je in het internationaal zakendoen?
“Het internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt en sociale media heeft zijn plaats opgeëist als communicatiemiddel met de klant. Klanten zoeken via internet naar leveranciers en controleren zo ook je geloofwaardigheid.”

Hoe is jullie ervaring met de dienstverlening internationaal ondernemen van Voka Mechelen-Kempen?
“Wij zijn uiterst tevreden van de dienstverlening van Voka MechelenKempen. De ondersteuning die Voka biedt in de vorm van accurate gegevens bezorgen, de communicatie bij het beantwoorden van vragen en het correct opvolgen van dossiers is onmisbaar bij het internationaal ondernemen. Naast het uitstekende persoonlijk contact met de medewerkers, zijn de webinars, opleidingen en het netwerk van de kamer al een grote meerwaarde geweest. Als kmo kan je niet zonder een goede partner die ondersteuning geeft om internationaal te gaan.”

Een laatste tip voor de startende exporteur?
“Exporteren is een mogelijkheid om je omzet te verhogen en te groeien. Probeer eerst in één of twee landen ervaring op te doen en maak nadien een evaluatie en werk je exportplannen verder uit. Neem zeker contact op met verschillende instanties waaronder Voka.” 

> Nood aan advies rond internationaal ondernemen? Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen met internationale ambitie.

Contactpersonen

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke Duurzaam ondernemen

Proximus
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende

Artikel uit publicatie