Skip to main content
  • Nieuws
  • Excellentie en verbinding centraal op de voorzitterswissel van Voka

Excellentie en verbinding centraal op de voorzitterswissel van Voka

  • 08/11/2018

Wouter De Geest werd op 7 november officieel ingehuldigd als de nieuwe voorzitter van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen. De komende drie jaar zal hij mee stem geven aan de Vlaamse ondernemingen en ondernemers. Het startschot van zijn voorzitterschap gaf hij met een sterke boodschap: “Samen met u, én met onze Vlaamse ondernemingen, kunnen wij, verbonden rond één gemeenschappelijke visie, de wereld aan."

Zo'n vierhonderd ondernemers, politici en decision makers verzamelden op 7 november in de Concert Noble voor de voorzitterswissel van Voka. Om uittredend voorzitter Paul Kumpen te danken en Wouter De Geest succes te wensen met het voorzitterschap. Ook Charles Michel maakte graag tijd vrij voor een woordje van dank. De premier hoopt daarbij op een verdere constructieve samenwerking tussen Voka en de federale regering.

Paul Kumpen werd tijdens de voorzitterswissel gehuldigd als kopman van ondernemend Vlaanderen. Daarvoor overhandigde minister-president Geert Bourgeois in naam van Voka en de ondernemers een wielertrofee ontworpen door Fernand Vanderplancke, de kunstenaar die al jaren de bronzen trofeeën van de Ronde van Vlaanderen ontwerpt. Hans Maertens loofde Paul Kumpen dan weer voor zijn warm ondernemerschap binnen Voka. Hij overhandigde Paul een speciale editie van de Voka Tribune, die volledig in het teken staat van het voorzitterschap van Paul Kumpen. U kan deze hier downloaden

Tijdens zijn laatste speech bedankte Kumpen eerst en vooral zijn supporters, de ondernemers, die Voka van aan de zijlijn ondersteunen."Ik durf te zeggen dat Voka er staat als een huis en ik ben er zeker van dat mijn opvolger Wouter De Geest het verder zal uitbouwen. Hij zal voor nog meer chemie zorgen", met deze woorden gaf Paul Kumpen de fakkel door aan de BASF-topman als voorzitter van Voka. 

En dat De Geest voor chemie zal zorgen, bleek ook uit zijn maiden speech. Zo riep de nieuwe voorzitter op om te streven naar excellentie want je best doen is vandaag niet langer goed genoeg. "Ons land presteert vandaag onder zijn potentieel. De oplossing hiervoor is volgens mij duurzaam verbinden." Wouter De Geest sloot zijn betoog af met drie duidelijke boodschappen: "Ten eerste: onze ondernemingen en onze ondernemers zijn en blijven de kracht van Vlaanderen, van waaruit onze hele samenleving wordt gefinancierd. Ten tweede: om alle toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, hebben wij nood aan excellentie, en dat op àlle niveaus. Ten slotte: wij hebben de moed nodig om, in verbondenheid, alle stappen te zetten, die wij moeten zetten. De lijn die ik in mijn voorzitterschap wil leggen is er een van verbinding in excellentie." Download hier de volledige speech van Wouter De Geest.

Powered by flickr embed.