Skip to main content
  • Nieuws
  • Ethel Eerdekens over familiale opvolging

Ethel Eerdekens over familiale opvolging

  • 23/10/2019

Ethel Eerdekens nam samen met haar zus het bedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren over. Hoe werkt zo'n familiale overdracht? Ethel deelt haar ervaringen.

Ethel

Ethel Eerdekens nam samen met haar zus Christel het bedrijf van hun vader Jos over in 2017. “Uiteindelijk hebben we ongeveer 2 jaar aan dat

overnameproces gespendeerd. We hebben toen een consultant onder de arm genomen die ons begeleid heeft doorheen het traject. Van het juridische aspect over interne regelingen tot de waardering van het bedrijf. Er komt meer bij kijken dan je denkt,” vertelt ze.

Ethel en haar zus waren zelf vragende partij voor de overname. “Het was altijd al het plan dat mijn zus en ik de zaak zouden overnemen. Een andere piste hebben we nooit bekeken: we zijn een familiebedrijf en zullen dat altijd blijven.”

"We hebben nooit een andere piste bekeken: we zijn een familiebedrijf en zullen dat altijd blijven"

Een tip die Ethel meegeeft: “Begin je met een overnameproces, kijk dan eerst naar de emotionele aspecten. Bijvoorbeeld, wie welke rol zal spelen in de nieuwe structuur. Zulke emotionele zaken hebben namelijk een impact op de rest van het proces. Als je daarmee begint, dan zal de rest ook vlotter verlopen.”

Meer weten over bedrijfsoverdracht en -overname?

  • Op 6 februari organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een niet te missen event rond de continuïteit van professionaliteit in bedrijven. Ethel Eerdekens vertelt je alles over familiale opvolging tijdens een panelgesprek. Schrijf je gratis in voor De Wissel! 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
IMU - vzw - Salesforce
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Remant
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Altez
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bebat