Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • En digitalisering in de bouwsector? Dethier doet het zo

En digitalisering in de bouwsector? Dethier doet het zo

  • 31/01/2023

Eind februari organiseert Voka – KvK Limburg een speciale editie van Onder Ondernemers. Plaats van afspraak: bouwbedrijf Dethier in Alken. Wie wil proeven van heerlijke gerechten, in combinatie met een boeiende blik achter de schermen van een succesvol familiebedrijf, mag niet ontbreken op deze afspraak. Vicky en Kevin Dethier doen nu al uit de doeken hoe ze focussen op digitalisering.

Dethier 75 jaar

 

Samen met twee achterneven kwamen zus en broer Vicky en Kevin Dethier eind 2017 aan het roer van Dethier, een Limburgs familiebedrijf dat al sinds 1947 een totaalpartner is voor bouwprojecten. Met een team van 130 vaste medewerkers, aangevuld met tal van onderaannemers, realiseren ze dagelijks de bouwdromen van menig particulier en ondernemer. In augustus 2022 verhuisde de hele ploeg naar een splinternieuw kantoorgebouw, gebouwd op de plaats waar vroeger het ouderlijke huis stond. Hier wordt eind februari de rode loper voor je uitgerold!

Focus op digitalisering

“Met ruim 75 jaar ervaring op de teller is ons bedrijf uitgegroeid tot een vertrouwde bouwpartner in diverse sectoren”, zegt Vicky. “In onze regio werken we momenteel niet alleen mooie residentiële projecten af, maar ook gebouwen voor zorginstellingen, scholen en bedrijven. We zijn dus van vele markten thuis en investeren daarbij maximaal in nieuwe bouwprocessen en -technieken. Op het vlak van digitalisering zijn we al vele jaren voorloper in het gebruik van BIM.”
“Digitalisering is voor ons geen doel op zich, maar een middel om onze werking en interne processen zo efficiënt mogelijk te maken”, vult broer Kevin aan. “Via BIM – dat staat voor Building Information Modelling – slagen we erin om voor elk gebouw een virtueel 3D-model te creëren, waardoor we proactief eventuele fouten kunnen opsporen en bijsturen. Die digitale aanpak biedt ons ook de kans om nog beter samen te werken met onze bouwpartners. Op die manier beperken we faalkosten tot een minimum, wat onze klanten uiteraard enorm appreciëren.”

Design & build

Naast een voortrekkersrol in digitalisering zet Dethier ook maximaal in op ‘design & build’-projecten. Kevin: “Waar we vroeger als bouwbedrijf voornamelijk uitvoerder van bouwprojecten waren, denken we vandaag actief mee met alle betrokken partijen. Dankzij onze jarenlang opgebouwde expertise en knowhow gaan we voor cocreatie met architect en klant.” “Omdat we als bouwbedrijf al vroeg in een project oplossingen aanreiken, slagen we erin om een duidelijk overzicht te bewaren van de verschillende projectfasen” bevestigt Vicky. “Bovendien heeft die actieve meedenkersrol een positieve impact op de motivatie en het werkgeluk van onze medewerkers.”

Gelukkige medewerkers

Want die medewerkers – zowel op kantoor als op de werven – staan uiteraard centraal voor Vicky en Kevin. In de nieuwe thuisbasis in Alken genieten zij van een moderne en aantrekkelijke werkomgeving. “Bij het ontwerp ervan beslisten we om geen klassieke kantooromgeving te creëren, maar eerder een huiselijke en warme werkplek die onze familiewaarden uitstraalt. Benieuwd of de aanwezige Voka-leden eind februari er ook zo over denken!” (lacht)
Naast een huiselijke werksfeer staat ook een veilige werf- en werkomgeving hoog op de agenda bij Dethier. Vicky: “Met onze mascotte Safety Sam wijzen we onze collega’s dagelijks op het belang van veilig werken en een open aanspreekcultuur. Jaarlijks organiseren we ook een veiligheidsdag voor ons hele team. Tijdens die dag passeren diverse topics de revue, van het veilig tillen van zware lasten tot het belang van gezonde voeding en voldoende slaap. Kortom, we blijven investeren in een gezonde veiligheidscultuur!”

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie