Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Els Van Hoof (CD&V) werkt mee aan hoogtechnologische materialen bij JSR Micro

Els Van Hoof (CD&V) werkt mee aan hoogtechnologische materialen bij JSR Micro

  • 07/09/2021

Voor een eerste deelname aan de politieke zomerstages kreeg JSR Microsystems een door de wol geverfde stagiaire over de vloer. Leuvens, federaal parlementslid Els Van Hoof is niet aan haar proefstuk toe. Ze neemt reeds vanaf het prille begin deel aan de Voka zomerstages en is een grote fan van het concept.

Els van Hoof was in het verleden reeds provincieraadslid voor Vlaams Brabant, zetelde in de Leuvense gemeenteraad, was verschillende jaren senator en is sinds 2014 lid van de federale kamer van volksvertegenwoordigers waar ze zich voornamelijk met ethische kwesties en thema’s als volksgezondheid, maatschappelijke emancipatie en gelijke kansen bezighoudt. Ze is tevens voorzitter van de kamercommissie buitenlandse betrekkingen.

JSR Micro is gevestigd in het Industriepark van Haasrode en telt ongeveer 200 werknemers. Het is onderdeel van JSR Corporation, een multinational met hoofdzetel in Tokyo, die wereldwijd zo’n 7000 mensen tewerkstelt. JSR levert hoogtechnologische materialen voor chemische en farmaceutische toepassingen. Deze zitten in brandstofbesparende autobanden, zorgen voor het haarscherpe beeld van een 4k-tv en maken het mogelijk om microprocessoren sneller te maken en zorgen ervoor dat patiënten sneller toegang krijgen tot de allernieuwste therapieën voor een aanvaardbare prijs.

Deze twee verschillende toepassingsgebieden kwamen uitvoerig aan bod in een presentatie gegeven door Bart Denturck, CEO van JSR Micro NV en door Paul Buysse, Executive Vice-President JSR Life Sciences en even later in een uitgebreide rondleiding doorheen de twee afgescheiden onderzoeks-en productiegebouwen, Semi-conductors enerzijds en Life Sciences anderzijds.

De bijzondere aandacht in het bedrijf voor kwaliteit, veiligheid en omgeving mochten we aan de lijve ondervinden bij een bezoek aan de cleanrooms waar iedereen in een volledige cleanroom overall werd gestoken. Ook tijdens de Corona-crisis bleven de labo’s werken met aanwezigheid van personeel. Alle niet-labo-gebonden mensen werkten van thuis, wat volgens Johan Vercammen, HR Manager, tot zowel nieuwe inzichten als tegenstand leidde bij het personeel maar het bedrijf is er als organisatie zeker sterker uitgekomen.

Na de rondleiding en een smakelijke broodjeslunch, tijdens dewelke stagiaire Els haar visie geeft over ondermeer mobiliteit in en rond Leuven en haar inzet voor een trein stopplaats in Haasrode, is er nog een presentatie over het belang van – en de waarde die JSR Micro hecht aan - Corporate Social Responsibility, Maatschappelijk Verantwoord ondernemen en de the Responsible Business Alliance (RBA) code of conduct (ethics, labor, safety, environment).

De dag is voorbij gevlogen en we sluiten af met het nemen van een foto van gast en gastheer. Els Van Hoof zien we volgend jaar zeker terug op een nieuwe Voka Politieke Zomerstage!

imu - vzw - recupel
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - obd
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
Proximus
imu - vzw - salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering