Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Els Rochette (One Brussels) speelt petanque met bewoners WZC De Pagode

Els Rochette (One Brussels) speelt petanque met bewoners WZC De Pagode

  • 07/09/2021

Voor de zomerstage met Brussels parlementslid Els Rochette (One Brussels) zijn we op bezoek bij woonzorgcentrum De Pagode te Neder-over-Heembeek. Dit woonzorgcentrum opende in 2013 waar een 80-tal zorgkundigen ter beschikking staan van een 100-tal rusthuisbewoners.

Door de gezondheidscrisis schakelde Armonea een versnelling hoger om het digitaal contact tussen de bewoners en hun familie te faciliteren, het Armoneanetwerk biedt tal van mogelijkheden om met familie te skypen en verschillende workshops op afstand te volgen. Directeur Maarten Digneffe vertelt ons dat het imago en de perceptie van woonzorgcentra stilaan aan het wijzigen is. Zo nodigt de Pagode regelmatig verenigingen uit, organiseert men meer buitenactiviteiten en is er geen sprake meer van specifieke bezoekuren voor familie. Het blijft in Brussel echter moeilijk om geschikt personeel te vinden, mede door de complexiteit die eigen is aan een tweetalige multiculturele hoofdstad.

De pijlers thuisgevoel, zorg en genieten in een sfeervol modern kader staan centraal in het DNA van De Pagode. We sluiten onze zomerstage af met een vieruurtje en een spelletje petanque.