Skip to main content
  • Nieuws
  • Elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg

Elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg

  • 03/01/2022

Hoe goed scoort jouw bedrijf wat digitale maturiteit betreft? Hoe presteer je ten opzichte van sectorgenoten? Voka en Deloitte Private bieden ondernemers een digitale quick scan aan om deze vragen te beantwoorden. Als medezaakvoerder van Annelies & Co., een team van Human Engagement Experts, deed Nico De Baerdemaeker de test.

Nico De BaerdemaekerAnnelies & Co, met hoofdkantoor in het Genkse C-Mine, levert alle mogelijke hr-expertises aan bedrijven. Nico De Baerdemaeker schetst de activiteiten van het kantoor: “Met ons team van gedreven medewerkers willen we graag de beste personeelsdienst uit de regio hebben. We bieden Limburgse bedrijven hr-capaciteit en -expertise aan. In ons klantenbestand zitten ondernemingen van 10 tot 1500 werknemers waarvoor we een brede waaier van diensten aanbieden, zowel strategisch als opera­tioneel.”

Gepassioneerd door digitalisatie

Nico is gepassioneerd door alle aspecten van digitalisatie. Hij legt uit: “Voor ik samen met mijn co-vennoot Annelies Bakos ons kantoor opstartte, werkte ik bijna 20 jaar lang bij een internationale aanbieder van industriële automatiseringsoftware. Digitalisatie boeit me enorm. Binnen Annelies & Co heb ik van bij de start mijn schouders gezet onder een grondig digitalisatieproces. En ik stel met plezier vast dat steeds meer klanten ook die richting uitgaan, inclusief de digitalisatie van hr-processen.”
“Digitalisatie is geen doel op zich, maar een middel om medewerkers te laten focussen op hun metier en kernactiviteiten. Door het automatiseren van routine- en repetitieve taken komt er meer tijd vrij voor slimmer werken en het leveren van echte meerwaarde aan medewerkers en klanten.”

Grondige doorlichting via quick scan

Zowel Nico als Annelies hebben een goede band met Voka. Nico: “We zijn beide Plato-peters. We begeleiden zaakvoerders en jong talent bij de eerste stappen die ze als ondernemer zetten. Ook treden we op als spreker tijdens netwerkevents. Zo kwamen we in contact met Voka-medewerker Veronique, die ons de voordelen van een digitale quick scan uitlegde. Die scan was effectief zeer nuttig, met een grondige doorlichting van onze digitale strategie, organisatie en bedrijfsprocessen. Ik kan elke ondernemer deze quick scan alleen maar aanraden!”

Slimmer werken via digitalisatie

Ook in 2022 wordt het digitale gaspedaal bij Annelies & Co stevig ingeduwd. “We willen onze ‘way of working’ maximaal digitaliseren en automatiseren. Zo verliezen we geen tijd met administratieve taken, maar kunnen we ons concentreren op onze corebusiness: human engagement. We gaan dit concreet doen door onder meer het gebruik van digitale agenda’s – met een automatische link naar tijdsregistratie – en het verder connecteren van verschillende platformen met elkaar. Ik denk hierbij aan links tussen ERP-systeem, facturatie, betalingen en debiteurenbeheer, met een synchronisatie met ons hr-systeem, en dat alles samengebracht in een Power BI. Werk aan de digitale winkel dus!” 

Hoe ver staat jouw bedrijf op het vlak van digitale ontwikkeling?

Voka zet meer dan ooit in op digitale transformatie. Wil je net als Annelies & Co ontdekken hoe ‘digital proof’ jouw bedrijf is? Met de digitale quick scan van Voka en Deloitte Private krijg je een digital maturity rapport in jouw mailbox, inclusief handige tips om eventuele verbeterpunten aan te pakken en jouw digitale score te verhogen.

Daarnaast is ook extra ondersteuning mogelijk via een individueel (online) gesprek met een Voka-medewerker en Deloitte Private-adviseur.

Interesse? 
Klik hier voor meer informatie

Eindejaarsvragen aan Nico De Baerdemaeker

Wie was voor jou in 2021 de belangrijkste figuur (nationaal of internationaal)?

“In Limburg is dat Stefaan De Wildeman van B4Plastics. Nationaal kies ik voor Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS. En over de landsgrenzen kijk ik richting Angela Merkel, de ex-bondskanselier van Duitsland.”

Wat wens je jouw collega- ondernemers toe in 2022?

“Ik wens mijn collega-ondernemers wat minder coronazorgen toe, samen met een topondernemersklimaat in 2022!”

Contactpersoon

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Artikel uit publicatie