Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Elke dag zonder Noord-Zuid kost bakken vol geld."

"Elke dag zonder Noord-Zuid kost bakken vol geld."

  • 31/03/2023

Hét thema dat bij Noord-Limburgse ondernemers het meest over de tongen gaat, is sinds jaar en dag de realisatie van de Noord-Zuidverbinding. Voor Focus Noord, het collectief van de zes Noord-Limburgse ondernemersclubs, wordt het hoog tijd om de eerste spade in de grond te steken. Op zaterdag 10 juni organiseren de aangesloten bedrijven alvast een grootschalig event om de realisatie ervan in de aandacht te houden.

Rob Lukkesen (Buropix)


 

Rob Lukkesen, zaakvoerder van de leverancier in kantoormeubilair Buropix, staat klaar om het voorzitterschap van Focus Noord over te nemen en kent het dossier als geen ander: “Niet alleen vanuit Hamont-Achel, waar wij zijn gevestigd, maar vanuit heel Noord-Limburg blijft het ontbreken van een deftige Noord-Zuidverbinding een doorn in het oog”, zegt hij. “Het gedeelte waar er over 2 keer 2 rijstroken wordt gereden, ligt er inmiddels al heel wat jaren en is eigenlijk alweer aan herstel toe, maar daarna begint de miserie pas echt… We merken elke dag dat de slechte bereikbaarheid erg frustrerend is voor personeel, klanten en leveranciers. Ook investeerders, die bijvoorbeeld interesse hebben in industriegrond op het Kristalpark in Lommel, haken af. Het is onbegrijpelijk dat dit al tientallen jaren aansleept.”

Rob Lukkesen merkt heel concreet de economische schade. “Kijk bijvoorbeeld naar de logistieke sector… Een van onze leden heeft al een tweede vestiging in Duitsland opgestart omdat het verkeer vanuit Noord-Limburg constant strop zit. Daarmee verdwijnt dus heel wat lokale werkgelegenheid. Het is dan ook wraakroepend dat schijnbaar alles klaarligt om snel te schakelen, maar omwille van de vereiste procedures er vooralsnog weinig schot in de zaak komt. Vandaar dat wij met Focus Noord, het collectief van de lokale ondernemersclubs (BRES, LOC, NOHA, Ondernemers Hechtel-Eksel, TRIOC en VIP) een activiteit organiseren op zaterdag 10 juni. In samenwerking met de Fungroup zetten we onder meer een Sky Watch op, waarbij iedereen vanuit de lucht de huidige situatie kan overschouwen. Vlaams minister Lydia Peeters zal aanwezig zijn en ook de Werkvennootschap Noord-Zuid Limburg werkt mee om te informeren over de stand van zaken. In de namiddag gaan we in colonne een rijdende file van wagens en trucks organiseren. Op die manier willen we het project in de kijker zetten via de media, aantonen dat er wel degelijk een probleem is en de druk op de ketel houden. Het is meer een aanmoediging dan een kritiek: doordoen, dat is de boodschap! Want elke dag waarop de verbinding er niet ligt, kost onze Noord-Limburgse ondernemers bakken vol geld.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie