Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Elk jaar 250 ton CO2 besparen via multimodaal transport? Dat is Goede Zaken doen.

Elk jaar 250 ton CO2 besparen via multimodaal transport? Dat is Goede Zaken doen.

  • 15/09/2023

ODTH First Class Logistics werd opgericht in 1978 door Jos De Wael en is intussen uitgegroeid tot de referentie in de regio Rumst-Willebroek-Mechelen voor hoogwaardige logistiek.

ODTH First Class Logistics heeft vier vestigingen en telt momenteel meer dan 150.000 m² magazijnruimte. Meer dan 170 eigen medewerkers dragen zorg voor uw goederen. De afgelopen jaren werd een gestage groei bestendigd. Onze strategie is duidelijk. Wij investeren reeds jaren in onze processen, infrastructuren en locaties en zijn eigenaar van onze magazijnen en IT-systemen. We hanteren dus een asset-based filosofie.

Onze mensen zijn goed opgeleid en hebben het bedrijf mee groot gemaakt. Zelfs in een uitdagende arbeidsmarkt is het personeelsverloop te verwaarlozen. Onze klanten zijn dus zeker van een echte en concrete “jarenlange” ervaring. Als logistiek bedrijf geloven we in de ontwikkeling van de multimodale logistiek. Onze unieke site in Willebroek is geconnecteerd met de binnenland terminal van Hutchison Ports.

Op deze manier verschepen we jaarlijks meer dan 15.000 TEU via het binnenwater. Dat levert onze klanten (en de planeet) een aanzienlijk CO2-besparing op.

Lees meer

FLA
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Federal Learning Account: Voka Oost-Vlaanderen raadt ondernemingen aan voorlopig af te wachten

Sinds 1 april 2024 is de wet tot invoering van de Federal Learning Account (FLA) van kracht. Dat is een tool waarin bedrijven de opleidingsdagen van hun werknemers moeten registreren. Op die manier wil men controleren of het individuele opleidingsrecht van 5 dagen per jaar voor elke werknemer zoals ingevoerd met de Arbeidsdeal, door ondernemingen wel wordt gerespecteerd. Die blinde verplichting in de privésector is onwerkbaar én hoogst ongewenst. Bovendien was er niemand vragende partij voor en nu blijkt de maatregel op de koop toe technisch onuitvoerbaar te zijn. Voka Oost-Vlaanderen raadt ondernemingen dan ook aan om voorlopig af te wachten.

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie