Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Elk jaar 250 ton CO2 besparen via multimodaal transport? Dat is Goede Zaken doen.

Elk jaar 250 ton CO2 besparen via multimodaal transport? Dat is Goede Zaken doen.

  • 15/09/2023

ODTH First Class Logistics werd opgericht in 1978 door Jos De Wael en is intussen uitgegroeid tot de referentie in de regio Rumst-Willebroek-Mechelen voor hoogwaardige logistiek.

ODTH First Class Logistics heeft vier vestigingen en telt momenteel meer dan 150.000 m² magazijnruimte. Meer dan 170 eigen medewerkers dragen zorg voor uw goederen. De afgelopen jaren werd een gestage groei bestendigd. Onze strategie is duidelijk. Wij investeren reeds jaren in onze processen, infrastructuren en locaties en zijn eigenaar van onze magazijnen en IT-systemen. We hanteren dus een asset-based filosofie.

Onze mensen zijn goed opgeleid en hebben het bedrijf mee groot gemaakt. Zelfs in een uitdagende arbeidsmarkt is het personeelsverloop te verwaarlozen. Onze klanten zijn dus zeker van een echte en concrete “jarenlange” ervaring. Als logistiek bedrijf geloven we in de ontwikkeling van de multimodale logistiek. Onze unieke site in Willebroek is geconnecteerd met de binnenland terminal van Hutchison Ports.

Op deze manier verschepen we jaarlijks meer dan 15.000 TEU via het binnenwater. Dat levert onze klanten (en de planeet) een aanzienlijk CO2-besparing op.

Lees meer

Hoe Aquafin inzet op hernieuwbare energie en flexibiliteit
Voka nationaal
Nieuws

Hoe Aquafin inzet op hernieuwbare energie en flexibiliteit

Aquafin, een bedrijf gespecialiseerd in afvalwaterverwerking, staat bekend als een aanzienlijke elektriciteitsverbruiker in Vlaanderen. Jeroen Deurinck, Energy Manager bij Aquafin, legt uit dat hun activiteiten het transport en de behandeling van huishoudelijk afvalwater omvatten, met meer dan 2000 pompstations en 300 zuiveringsinstallaties. "Onze processen zijn zeer energie-intensief, met een elektriciteitsverbruik van ongeveer 280 gigawattuur per jaar, wat neerkomt op 0,7% van het totale elektriciteitsverbruik in Vlaanderen," aldus Deurinck.

talentcenter opening
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Antwerps Talentcenter moet schooluitval terugdringen

Leerlingen en hun ouders via een persoonlijke benadering helpen om een positieve studiekeuze te maken, dat is de belangrijkste doelstelling van het eerste Antwerpse Talentcenter dat vrijdag werd geopend in het Antwerpse Coveliersgebouw. Leerlingen uit het zesde leerjaar en de eerste graad van het secundair krijgen er via een reeks wetenschappelijk onderbouwde tests en praktische proeven inzicht in hun interesses en talenten. Nadien vernemen ze welke studierichtingen daar het best bij aansluiten. 

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie