Skip to main content
  • Nieuws
  • Eerste West-Vlaamse Startathlon-reeks werpt vruchten af

Eerste West-Vlaamse Startathlon-reeks werpt vruchten af

  • 01/06/2017

7 sessies verspreid over 3 maanden, 7 deelnemende bedrijven én 20 coaches.
Deze parameters zorgden voor een succesvolle eerste West-Vlaamse Startathlon-reeks

Startathlon is een programma dat bedrijven uit de IT/SaaS- en uit de hardwaresector in zeven stappen begeleidt om hun product te vermarkten en hun verdienmodel uit te testen. De Startathlon in Kortrijk is een initiatief van Sirris, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en de Stad Kortrijk. Terwijl Sirris instond voor de inhoudelijke invulling van het programma, zocht Voka West-Vlaanderen mee naar geschikte deelnemers. Stad Kortrijk deed op haar beurt een financiële bijdrage aan het inschrijvingsgeld.

Schepen Scherpereel: “In maart gaven we samen met Sirris en Voka het startschot van deze Startathlon. Vandaag leggen we concrete resultaten voor, telkens puike prestaties die perfect in lijn liggen met onze doelstellingen, namelijk de drempelvrees voor lokale startup-initiatieven wegnemen. Mooi zo, de Stad Kortrijk zal zich alleszins verder inzetten om via deze en andere initiatieven ondernemerschap in de stad en de regio te stimuleren.” 

Startathlon

“De 9de editie van Startathlon was de eerste die doorging in West-Vlaanderen en voor Sirris de bevestiging van het potentieel aan digitale groeibedrijven in de regio.Zoals de gevestigde waarden, hebben ook de West-Vlaamse startups een focus op de markt en op de ontwikkeling van robuuste technologie, geschikt om verder te schalen”, vult Peter Verhasselt van Sirris aan.

Voka vond het een absolute meerwaarde om dit traject in samenwerking met Sirris & Stad Kortrijk te organiseren. “Op deze manier konden we IT-starters een verdieping bieden op specifieke SaaS-vraagstukken”, klinkt het bij de West-Vlaamse ondernemersorganisatie.

Aan deze eerste West-Vlaamse Startathlon namen DT Plan, Barco, 4dDzine, BookU, Jobtoolz, Peepl en PlayItSafe deel. Een mooie mix van startups en bedrijven die werken aan een spin-off. De deelnemers apprecieerden vooral de sterke hands-on aanpak van het programma. “Tijdens iedere sessies kregen we feedback die zich vertaalde in direct resultaat m.b.t. onze product market fit. Ook ons sales proces kent een betere aanpak nu. Met ons ondernemersteam kunnen we enkel tevreden terugkijken op deze reeks,” benadrukt Dieter Vanthournout van BookU.

Ook bij Barco was de eindevaluatie positief: “Startathlon was een unieke kans om een team van Barco intrapreneurs te coachen in een omgeving van starters in lean business en marktontwikkelingsmethodes. Dat gebeurt in een competente omgeving met andere starters waarbij praktische kennis wordt doorgegeven. De verschillende coaches waren zeer praktijkgericht waardoor op korte termijn een uitgebreide, praktische kennis werd aangeleerd.’

Meer weten: https://www.voka.be/west-vlaanderen/nieuws/2017/2/eerste-startathlon-in-west-vlaanderen-vindt-plaats-in-kortrijk

Contactpersonen: Evy Debruyker en Astrid Declerck.