Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Eerste Transitio-traject met grote onderscheiding afgerond

Eerste Transitio-traject met grote onderscheiding afgerond

  • 27/03/2018

Met het traject Transitio begeleidt het Family Business Center van Voka – KvK Limburg ondernemers naar een succesvolle overdracht. Het eerste traject werd afgerond met bijzonder lovende woorden van de deelnemers. Op 16 april start het tweede traject.

transitio

Om de toekomst van het bedrijf te garanderen is het nodig om tijdig actie te ondernemen voor de continuïteit van de organisatie. Dit gebeurt best nog voor de keuze gevallen is of het bedrijf binnen de familie blijft, al dan niet met een externe C.E.O. verder gaat, of dat het eventueel verkocht wordt. Middels het begeleidingstraject Transitio worden (potentiële) overlaters gecoacht om hun bedrijf ‘transfer ready’ te maken. In het traject krijgen de deelnemers inzicht in de aspecten die een overdracht succesvol kunnen maken.

Een geslaagd eerste werkingsjaar

Na het ondergaan van een uitgebreide evaluatie, werd het Transitio-traject over de hele lijn positief bevonden door de deelnemers. De sessies werden volgens de deelnemers boeiend gebracht en de algemene aanpak van het traject werkt effectief. Er werd veel aandacht besteed aan het uitwisselen van ervaringen, waardoor openheid binnen de groep centraal stond. Hiertoe werden confidentialiteitsverbintenissen ondertekend om de vertrouwelijkheid binnen het traject te benadrukken.

Pieter Smeets, manager eigenaars-ondernemers: “We zijn met 11 bedrijven een jaar op pad gegaan om hen de verschillende ingrediënten voor een succesvolle overdracht te tonen. Naast de input van experten was het traject vooral bijzonder leerrijk dankzij de openheid binnen de groep.”

Weet u de waarde van uw bedrijf

Als morgen een potentiële koper aan uw deur staat, weet u dan de waarde van uw bedrijf? En is uw bedrijf wel klaar om verkocht of overgedragen te worden door een goede structuur waar u als ondernemer misbaar bent? Indien u niet positief kan antwoorden op voorgaande vragen bent u waarschijnlijk gebaat bij het tweede Transitio-traject dat op 16 april met een nieuw werkingsjaar van start gaat. In 10 sessies begeleiden we u om u en uw organisatie in transitie te brengen op een succesvolle continuïteit van uw bedrijf.

Meer info: www.voka.be/limburg/transitio