Skip to main content
  • Nieuws
  • Eerste Limburgse school gaat voor VN-Charter Duurzaam Ondernemen

Eerste Limburgse school gaat voor VN-Charter Duurzaam Ondernemen

  • 22/02/2019

De Hasseltse school Go! Next het Atheneum engageert zich als eerste Limburgse school voor het VN-Charter Duurzaam Ondernemen. Onder begeleiding van Voka – Kamer van Koophandel Limburg volgen ze drie jaar het traject van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, waarna ze het internationale VN-certificaat krijgen.

Vanesse Oeyen VCDO
Vanessa Oeyen, directeur Go! Next het Atheneum Hasselt bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Kwaliteitsvol onderwijs, gendergelijkheid, cultuur van vrede en geweldloosheid, waardering van culturele diversiteit en duurzame ontwikkeling zijn een aantal van de Sustainable Development Goals (SDG’s) waarrond het Go! Next Atheneum Hasselt gaat werken.

 “Ervoor zorgen dat alle leerlingen de kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om duurzame ontwikkeling te bevorderen en onze wereld te verbeteren, dat is de basis van onze maatschappij”, zegt Vanessa Oeyen, directeur van Go! Next het Atheneum Hasselt. “We willen een duurzame wereld waarin we allemaal een goed leven hebben, zonder dat onze planeet eronder lijdt en ook in de toekomst een leefbare aarde blijft.”

Na drie opeenvolgende Voka Charters Duurzaam Ondernemen en het invullen van de 17 SDG’s wordt het officiële VN-certificaat uitgereikt. In 2020 zullen de eerste 14 bedrijven in Limburg met het charter van de Verenigde Naties kunnen uitpakken.

 “Dat nu ook de eerste Limburgse school zich hiervoor engageert, is bijzonder belangrijk. De talenten van de toekomst worden op die manier opgeleid met duurzame principes in het achterhoofd, want zij zijn onze toekomstige ondernemers en werknemers”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Over het VCDO

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen is een uniek traject dat duurzame bedrijven en organisaties met een internationaal kwaliteitslabel van de Verenigde Naties beloont. Op dit ogenblik zijn er 24 Limburgse en 144 Vlaamse ondernemers bezig met het behalen van het Charter van de Verenigde Naties.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen is niet enkel een bewijs van duurzaam ondernemen en een concurrentieel voordeel, het versterkt in tijden van ‘war for talent’ het bedrijfsimago en de employer branding. Als kers op de taart geven deze SDG’s en de VN een internationale uitstraling aan het charter. Wereldwijd worden alle initiatieven met betrekking tot MVO, CSR, DO, … opgehangen aan de SDG’s.

Meer weten over het Voka Charter Duurzaam Ondernemen?