Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Eerste lichting topmanagers studeert af aan MBA-traject Voka

Eerste lichting topmanagers studeert af aan MBA-traject Voka

  • 15/02/2022

Met vijftien zijn ze. De eerste lichting topmanagers, uit de regio Mechelen en Kempen, die de gloednieuwe 'MBA Highlights'-opleiding met succes heeft afgerond. Hun doel: nog beter ondernemen en misschien zelfs uitgroeien tot een toekomstige captain of industry.

'MBA Highlights' is een nieuwe opleiding van Voka Mechelen-Kempen, in samenwerking met de Solvay Brussels School of Economics & Management. Bedrijven als AGC, B&R, Energy King en Special Fruit zijn ingestapt in de eerste editie.

"De opleiding was soms confronterend, maar vooral leerrijk en verfrissend", zeggen de deelnemers. "Er is geregeld een spiegel voorgehouden. Da’s niet altijd leuk, maar wel nodig om te kunnen groeien. We hebben veel nieuwe inzichten gekregen. Welke kennis en competenties heb je bijvoorbeeld nodig om succesvol te zijn? En te blijven. Welke strategie past het best bij je als ondernemer? Hoe laat je je medewerkers nog beter presteren? Of hoe word je de beste versie van jezelf ?”

De deelnemers zijn afgelopen weekend gehuldigd omdat ze het traject succesvol hebben afgerond. Op de slotdag hebben ze nog een business case voor een expertenjury moeten verdedigen. Topmanagers Stef Heylen (voormalig CEO Janssen Pharmaceutica) en Ronny Van Broekhoven (Site Manager AGC Mol en voorzitter Voka Mechelen-Kempen) hebben hen ook begeleid.

"De doelgroep van 'MBA Highlights' zijn ondernemers met minimaal vijf jaar ervaring die hun onderneming in de toekomst willen laten groeien. Of ze zijn leidinggevende met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "We zijn als Voka-Kamer trots dat we deze mensen hebben begeleid. Het zijn stuk voor stuk pioniers. We hebben hen gewezen op de ‘ups’ en kunnen waarschuwen voor de ‘downs’ van het ondernemen. Je krijgt de theorie die nodig is en de praktijkkennis die het verschil zal maken. We willen als Voka op die manier verder inzetten op de verdere professionalisering van het ondernemerschap in deze regio."

Contactpersoon

Fréderique van Hout

Coördinator levenslang leren