Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Eerste Belgische ondernemersdelegatie bezoekt productielocatie Tesla tijdens netwerkmissie Voka-KvK Vlaams-Brabant

Eerste Belgische ondernemersdelegatie bezoekt productielocatie Tesla tijdens netwerkmissie Voka-KvK Vlaams-Brabant

  • 27/09/2023

Tijdens de netwerkmissie georganiseerd door Voka-KvK Vlaams-Brabant krijgen de ondernemers de mogelijkheid om de Tesla Gigafactory in Berlijn-Brandenburg, de eerste productielocatie van Tesla in Europa, te bezoeken. Vlaams-Brabantse ondernemers krijgen zo de kans om de toekomst van mobiliteit en duurzame productie van dichtbij te bekijken.

“We zijn zeer tevreden om dit bezoek aan onze leden en aan de gouverneur van Vlaams-Brabant te kunnen aanbieden. Zo’n rondleiding wordt niet vaak aangeboden, dus we zijn zeer tevreden dat wij die kans krijgen”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant. De Gigafactory Berlin-Brandenburg is de eerste productielocatie van Tesla in Europa en de meest geavanceerde, duurzame en efficiënte locatie tot nu toe. Er zullen honderdduizenden Model Y-auto's en miljoenen batterijcellen worden geproduceerd.

Naast dit exclusief bezoek staat ook een bezoek aan toonaangevende bedrijven die aan de frontlinie staan van innovatie en duurzaamheid op het programma: Zalando, FORMO BIO GmbH en Smart City District.

Internationale missies

De missie vindt plaats van 25 oktober tot 27 oktober. Inschrijven kan nog hier. Dit najaar organiseert Voka-KvK Vlaams-Brabant nog een missie naar New York, voor marketing en sales-profielen. Het doel van de missie is om de marketingstrends die daar vroegtijdig ontstaan en daarna overwaaien naar Europa te leren kennen. Meer info hier.

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus