Skip to main content
Map

Een voorschot op de zomer

  • 04/05/2022

Een voorschot op de zomer

Als Bpost een beetje woord heeft gehouden, dan heb je deze Ondernemers in handen op de dag van onze Vooruitblik. Met wat geluk lopen we elkaar vanavond in de Antwerpse Stadsschouwburg tegen het lijf en kunnen we even van gedachten wisselen. Laat ons dan misschien hier al afspreken dat we het wat luchtig proberen te houden. Niet dat we ons net als u geen zorgen maken over de steile inflatiecijfers en de stijgende loonkosten. Of dat we willen wegkijken van het conflict in Oekraïne. Integendeel zelfs, als mens word ik nog elke dag getroffen door het besef dat er zich op amper twee uur vliegen van ons land zoveel gruwel afspeelt. En dat we daar ook als ondernemer steeds meer de impact van voelen.

Maar op internet, radio en tv worden we haast de klok rond met onze neus op die feiten gedrukt. Dan heeft het weinig zin om er hier nog eens een laag bovenop te leggen. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om u met de cover van deze Ondernemers al een beetje in de lentesfeer te brengen. Na de moeilijke en donkere wintermaanden vinden we dat u dat wel heeft verdiend. En wat vat het voorjaarsgevoel beter samen dan het beeld van een perfect gemaaide green? Elke golfer weet dat deze sport om meer draait dan tegen een balletje kloppen. Het is ook afkicken van een drukke werkweek, ontspannen netwerken zonder tijdsdruk; kortom het is een vorm van mentale wellness. Dat deze sport zeker in onze brede regio aan een stevige opmars bezig is, stellen we bij de Kamer jaar na jaar zelf vast aan het groeiende aantal kandidaten voor onze start-to-golf-cursus.

We hebben we er bewust voor gekozen om u met de cover van deze Ondernemers al een beetje in de lentesfeer te brengen. Na de moeilijke en donkere wintermaanden vinden we dat u dat wel heeft verdiend.

Maar ook als u geen balgevoel of sportieve ambities heeft, kan u de komende weken en maanden een bijzonder goedgevulde Kamerlente beleven. Over een tweetal weken al trappen we onze eerste editie van de Scheldetalks af. Een volledig nieuw format waarbij u, tijdens een lunchontmoeting aan de hopelijk zonovergoten oevers van de Schelde, in dialoog kan gaan met de hoofdrolspelers van het politieke toneel. De flamboyante MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bijt op 13 mei de spits af. Een paar weken later mag Conner Rousseau in de Royal Antwerp Yachtclub komen uitleggen waarom hij de nieuwe hoop van de Vlaamse socialisten is. Voor en na gaan we natuurlijk netwerken op het terras met zicht op het water en de skyline van Antwerpen.

Voor ons vrouwennetwerk Zakenvrouwen hebben we dan weer de dames van tonicmerk Double Dutch gestrikt. Deze Antwerpse zussen hebben hun zomerse frisdrank eerst in Londen op de markt gezet en willen van daaruit nu ook ons land veroveren. In deze Ondernemers lichten ze hun spectaculaire business-strategie al even toe bij wijze van voorproefje.

En tenslotte geven we na meer dan twee jaar corona-uitstel eindelijk weer rendez-vous in de Antwerpse Zoo voor ons Tuinfeest. Ik denk niet dat ik ooit al harder naar een event heb uitgekeken. Het majestueuze decor van deze stadsoase, de amicale sfeer, de barbecue; het zijn de ingrediënten van een unieke formule waar na al die jaren nog geen spatje sleet op zit. In juni nodig ik u uit om daar samen met meer dan duizend ondernemers, politici en andere prominenten een voorschot te nemen op een hopelijk fantastische zomer.

Jo De Backer
Voorzitter

AW_Welt_6stappenplan
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - ovam
AW_Digitalisering