Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een sterke copiloot voor duurzame groei

Een sterke copiloot voor duurzame groei

  • 31/03/2023

In 2024 blaast het studiebureau Multis – gevestigd in Oudsbergen – tien kaarsjes uit. Medeoprichter en -zaakvoerder Levi Nelis is trots op het mooie groeitraject van zijn bedrijf. Ondanks dit knappe parcours ervaart Multis weinig last van groeipijnen. Met onder meer dank aan het Voka Accelero-traject.

Multis


Met ons team van negen medewerkers zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van technische installaties voor industriële, openbare en commerciële gebouwen”, geeft Levi aan. “We adviseren en ondersteunen onze klanten bij het maken van de juiste keuzes en koppelen verschillende systemen – zoals koeling, ventilatie, verwarming, licht en elektriciteit – doordacht aan elkaar, rekening houdend met de totale infrastructuur van de klant.”

Divers klantenbestand

“Bij die projecten horen ook het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en voorontwerpen, het uitwerken van projecten in het 3D BIM-model en het realiseren van aanbestedingen en werfopvolging”, zegt Levi. “De voorbije jaren bouwden we een mooi klantenbestand op in diverse sectoren, van gemeentebesturen, lokale verenigingen, zorginstellingen tot kleine en grote ondernemingen.”

Booming business

Het ontwerpen van energie-efficiënte en correct gedimensioneerde technische installaties in gebouwen is booming business. Levi: “Steeds meer bedrijven en organisaties streven naar een duurzaam en comfortabel leefklimaat voor werknemers of bewoners, in combinatie met een lage belasting voor het milieu en een optimale investeringskost. Het voorbije decennium hebben mijn medevennoot Karel Geris en ikzelf dan ook ervaren medewerkers aan boord gehaald om onze bedrijfsgroei te kunnen blijven realiseren. Alleen al vorig jaar verwelkomden we drie nieuwe collega’s. Bij de start van Multis hadden we geen specifiek groeiplan voor ogen, maar wilden we elk jaar op een gezonde manier groeien en onze klanten vakkundig en op maat blijven begeleiden.”

"We hechten veel belang aan het verzamelen van bouwstenen, zowel om duurzaam te groeien als om de juiste keuzes te maken."

Voka Accelero als copiloot

Ondanks het feit dat groei voor Levi en zijn collega’s nooit een doel op zich was, hechtten ze veel belang aan zogenaamde growth readiness en growth strategy. Of anders gezegd: het verzamelen van bouwstenen om duurzaam te groeien, gecombineerd met het maken van de juiste strategische keuzes om dit te realiseren. “Voka Accelero leek ons hiervoor het ideale begeleidende traject”, bevestigt Levi. “Na een intakegesprek in juni 2022 schoten we in september uit de startblokken. Al snel bleek dat de combinatie van werkbijeenkomsten, thematische sessies en individuele coachinggesprekken de ideale mix was om onze organisatie financieel en procesmatig te kunnen evalueren en bijsturen. Met de aangereikte Acceleroinstrumenten – bijvoorbeeld voor het bepalen van de juiste contributiemarge of het uittekenen van een bedrijfsmodel of waardepropositie – kunnen we alvast aan de slag gaan om onze groei-uitdagingen vorm te geven. Naast de nodige tools biedt Accelero ons ook een klankbord om zowel financieel als procesmatig onze groei op een verantwoorde manier te doen. De interactie met de andere leden is van grote waarde. Ik beveel het Voka Accelero-traject sterk aan, als copiloot voor een duurzame en snelle groei.”

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie