Skip to main content
  • Nieuws
  • Een preventiecoach in elke onderneming?

Een preventiecoach in elke onderneming?

  • 30/01/2018

Eindelijk is het zover: ondernemingen kunnen positief aan de slag met preventie van ziekteverzuim en burn-out. Zet een gericht beleid op samen met een coach-expert en krijg twee derde van de coachingkost terugbetaald.

OndernemingePreventiecoachn willen graag af van verplichtingen, administratie en hoge tarieven in de aanpak van preventie en gezondheid op de werkvloer. Als het over stress gaat, worden zij met de vinger gewezen en worden ze geconfronteerd met financiële bestraffingen, terwijl de oorzaak vaak niet bij de onderneming ligt. Deze mentaliteit moet een halt toegeroepen worden. 

Optimale inzet op preventie en welzijn op het werk leiden tot een positieve return on investment van drie euro per geïnvesteerde euro. Zo houden we de sociale zekerheid duurzaam. Belangrijk want er vloeien nu al meer publieke middelen naar uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid dan naar werkloosheid. 

Voka roept ondernemingen en sectoren daarom op om maximaal deel te nemen aan de projecten voor preventiecoaching rond thema's zoals mentaal welbevinden, tabak-, alcohol- en druggebruik, voeding, beweging en sedentair gedrag.

Preventie: hoe begin je eraan?

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen lanceert nu via www.gezondopdewerkvloer.be de mogelijkheid om te kijken naar best practice preventieprojecten binnen ondernemingen.

Lees meer over dit thema in de Voka Topics van februari.

Contactpersoon

Daan Aeyels

Senior Adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw Remant