Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Een persoonlijke en flexibele partner in transport en trucking."

"Een persoonlijke en flexibele partner in transport en trucking."

  • 02/05/2023

In deze rubriek stellen we elke maand vijf vragen aan een ondernemende Limburger, waarna hij of zij het stokje doorgeeft aan een collega-ondernemer. Deze maand is het de beurt aan Jorg Trippaers, zaakvoerder van Trippaers Transport uit Genk.

Jorg Trippaers (Trippaers Transport)


Waarop ben je het meest trots als ondernemer?

“Ik ben trots op de geslaagde omvorming van Trippaers Transport 1.0 naar versie 2.0, met zelfs 3.0 in aantocht. Na een leerrijke traineeperiode bij een collega- vervoerder kwam ik in 2008 aan boord van het familiebedrijf Trippaers Transport Genk nv van mijn vader. Toen ik de kans kreeg om het bedrijf over te nemen, schakelde ik samen met ons team een versnelling hoger voor een doorgedreven professionalisering, digitalisering en marktdifferentiatie. Vanaf dat moment kreeg Trippaers 2.0 stilaan vorm, waarbij we evolueerden van een JIT Automotive Trucking Partner naar een vervoerspartner voor kmo’s in diverse sectoren, waar medewerkers en klanten centraal staan.”

Welke tip heb je voor startende ondernemers?

“Ik heb diverse tips voor startende collega’s. Kijk niet te veel in de achteruitkijkspiegel, maar vooral vooruit. Relativeer tegenslagen, want die maken je sterker als ondernemer. Ga voor ‘single tasking’, iets wat niet altijd eenvoudig is als ondernemer. Besteed voldoende aandacht aan discipline, een goede gezondheid en structuur, al mag dit laatste aandachtspunt geen rem zetten op creatief denken. Vermijd het sluiten van compromissen, dus maak duidelijke keuzes. En tot slot: blijf continu leren via diverse netwerkactiviteiten en seminaries!”

Wat wil je als ondernemer betekenen voor anderen?

“Omdat ik in diverse netwerkclubs actief ben, heb ik me altijd kunnen omringen met interessante mensen van wie ik al erg veel geleerd heb. Vandaag tracht ik – op een pragmatische en open manier – ook mijn eigen kennis met anderen te delen. Ik spreek regelmatig af in leuke restaurants of gezellige locaties, omdat dit de beste plekken zijn om elkaar op een aangename manier te inspireren.”

“Zakendoen met anderen is voor mij ook synoniem met elkaar iets gunnen. Om dit mogelijk te maken, is authenticiteit erg belangrijk. En uiteraard komen de diverse (nieuwe) contacten tijdens netwerkmomenten hier goed van pas!”

Wat maakt werken in jouw bedrijf zo aangenaam voor medewerkers?

Op basis van onze diepgewortelde familiale waarden kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Voor onze bedrijfsgroei kiezen we niet enkel voor moderne en duurzame materialen, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Door hen alle groeikansen te bieden, krijgen ze de nodige ruimte om doordacht en autonoom te beslissen. We gaan dus voor een maximale ontzorging van zowel klanten als medewerkers.”

Hoe zouden klanten jouw bedrijf omschrijven?

“Ik haal hiervoor drie quotes aan, namelijk: ‘Size does matter’, ‘Small enough to be personal’ en ‘Big enough to be flexible.’ Trippaers Transport is voldoende klein voor een persoonlijke aanpak, en tegelijk voldoende groot om flexibel te zijn. Dankzij ons trouwe en ervaren team van chauffeurs kunnen we elke klant de beste transportoplossing aanbieden, met een persoonlijke aanpak als troef. Tegelijk beschikken we over een grote en diverse vloot van onder meer standaard- en megatrekkers, lightweight trucks en plateauwagens. Voor elke klantenvraag gaan we graag de uitdaging aan!”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie