Skip to main content
  • Nieuws
  • Een opleiding als stukje van de puzzel(reeks)

Een opleiding als stukje van de puzzel(reeks)

  • 11/02/2020

“Verworven kennis zomaar herhalen volstaat niet meer. Er blijkt steeds meer nood aan diepgang,” zo stelt Marijke Steegen vast, coördinator voor de KamerAcademie van Voka – KvK Limburg. Vanuit die insteek biedt de KamerAcademie sinds dit voorjaar opleidingsreeksen over verschillende topics. Ga van dummie naar expert in enkele stappen!

Hoe werkt het precies?
Marijke: “In zo’n opleidingsreeks starten we met de basisbeginselen van een bepaald thema. Afsluiten gebeurt op een gevorderd (en soms zelfs expert) niveau. Anders dan vroeger is dat jij zelf bepaalt wanneer je wil instappen en/of eindigen.”

Je bepaalt zelf wanneer je de reeks start en beëindigt.

Marijke Steegen, Coördinator KamerAcademie

Je stelt dus je eigen traject op?
Marijke: “Klopt! Ben je nog niet weg met de basis? Dan stap je in aan het begin van de reeks. Is het onderwerp je toch al bekend, maar wil je er dieper op ingaan? Dan begin je later aan je (zelfbepaalde) reeks. Zelfs als je je maar in één bepaald topic van het thema wil verdiepen, kan je aan een stukje van de opleidingsreeks deelnemen. Bovendien zijn de topics van een reeks zo georganiseerd dat je ze chronologisch kan volgen en dit in een beperkte tijdspanne.”


Kan je een voorbeeld geven?
Marijke: “Natuurlijk. Ben je nog niet thuis in de wereld van Excel? Start dan in februari aan de Excel-reeks - die start van de basis en gaat dan over naar gevorderdenniveau – om zo tegen eind maart een ware expert in Excel te zijn. Zeggen dashboards, draaitabellen of macro’s jou in de tussentijd niks? Skip dan gewoon deze workshops van de reeks en pik ergens anders terug in.”

Alle info en inschrijven via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Illochroma
Toerisme Limburg
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo