Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Een ongelooflijke erkenning, we krijgen dagelijks complimenten”

“Een ongelooflijke erkenning, we krijgen dagelijks complimenten”

  • 02/01/2023

Wie op bezoek komt in het hoofdkantoor van Groep Cretskens in Dilsen-Stokkem, kan er niet naast kijken: de trofee van de Ondernemersprijs Herman Dessers staat mooi te blinken in de inkomhal. In juni van vorig jaar werden Suzy en Raymond Cretskens tot laureaat 2021 uitgeroepen. Hoe blikken ze terug op deze Voka avond? En hoe kijken ze vooruit naar het komende jaar?

Groep cretskens - winnaar ondernemersprijs herman dessers

 

Verrassende ontknoping

Toen Suzy en Raymond Cretskens begin juni 2022 naar de Vokaawardshow van de Ondernemersprijs Herman Dessers reden, hadden ze geen overwinningsspeech voorbereid. “Op het moment dat we onze bedrijfsnaam als winnaar uit de bus hoorden komen, was dit echt een grote verrassing voor ons”, blikt Suzy terug. “Onze tegenkandidaten waren immers stuk voor stuk sterke ondernemingen met naam en faam in onze provincie. De voorbije decennia hebben we Groep Cretskens weliswaar uitgebouwd tot een solide en financieel gezonde ondernemingsgroep, maar steeds in alle luwte. In alle bescheidenheid dachten we steeds dat een trofee zoals de Ondernemersprijs voor bekendere bedrijfsnamen bestemd was. Maar blijkbaar was de vakjury meer dan overtuigd van onze sterktes, met warme familiewaarden, een doorgedreven diversificatie – van bakkerij tot bouwbedrijf – en een slimme overnamepolitiek als speerpunten. Misschien moeten we voortaan wat minder bescheiden zijn.” (lacht)

Overweldigende reacties

Na de awarduitreiking stroomden de felicitaties binnen in de mailbox van de familie Cretskens. Zelfs vandaag spreken klanten en leveranciers het gezin nog steeds aan over deze erkenning. “Al die gelukwensen en blijken van appreciatie deden uiteraard enorm veel deugd”, zegt Raymond. “Ook regionale media, met Het Belang van Limburg en TV Limburg op kop, besteedden aandacht aan onze overwinning. Zelfs tijdens restaurantbezoeken met het gezin kregen we soms applaus. We waren dus een tijdje ‘talk of the town’. Maar ondanks die overweldigende aandacht zullen we niet snel naast onze schoenen gaan lopen.” (lacht).

Extra motivator

Integendeel zelfs. Samen met hun dochters Souleika, Jerica en Orfea – en uiteraard ook met de ruim duizend medewerkers van Groep Cretskens – blijven Suzy en Raymond gestaag voortbouwen aan de groei van hun bedrijvengroep. “De Ondernemersprijs Herman Dessers is een mooie onderscheiding voor al onze medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven”, bevestigt Suzy. “Voor hen was deze award een extra motivator om hard te blijven werken en onze klanten steeds de beste service te bieden. De voorbije coronajaren waren immers niet de makkelijkste periode, en dan druk ik me nog erg voorzichtig uit. Tegelijk is het vandaag alle hens aan dek om onze verschillende bedrijven vakkundig door nieuwe stormen te loodsen.”

Volharding maakt het verschil

Of zoals Raymond het verwoordde in het julinummer van dit magazine: “Ook vandaag komen er heel wat uitdagingen op ons af. Als selfmade familiebedrijf staan alle neuzen echter in dezelfde richting om elke dag keihard te blijven werken. We trekken samen aan hetzelfde zeel. Niet opgeven, de lat hoog blijven leggen en met beide voeten op de grond blijven staan, dat vinden we belangrijk. Het is net tijdens moeilijke momenten dat volharding het verschil maakt.”

“Superalert zijn en niet te roekeloos investeren is de boodschap.”

“Net als zovele collega-ondernemers in onze provincie worden ook wij geconfronteerd met exploderende energiefacturen, torenhoge personeelskosten, een moeizame zoektocht naar nieuwe werkkrachten en marges die onder druk staan. In de retailsector merk ik jammer genoeg dat heel wat collega supermarkteigenaars het zeer zwaar te verduren hebben. Samen met hen hopen we dat het komende jaar opnieuw wat rust en (economische) stabiliteit brengt.”

Op naar 2023!

In elk geval blijven Suzy en Raymond gedecideerd verder aan de weg timmeren. “Ons bedrijfslogo is niet toevallig een diepgewortelde boom die kracht uitstraalt. We blijven strijdbaar om ook in 2023 knappe bedrijfsprestaties te kunnen realiseren. Superalert zijn en niet te roekeloos investeren is hierbij de boodschap. Dat zijn we trouwens verplicht tegenover al onze werknemers. Samen staan we sterk!”

Contactpersoon

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie