Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een ‘momentum’ creëren rond inspirerend vastgoed

Een ‘momentum’ creëren rond inspirerend vastgoed

  • 01/12/2023

In maart 2018 startten Kirsten Simonaitis en Vincent Van Assche hun eigen kantoor Momentum Vastgoed op. Ruim vijf jaar later zitten ze samen met twee extra collega’s in een nieuw Hasselts kantoor, dat als uitvalsbasis dient voor tal van boeiende vastgoedprojecten. Hoe blikt Kirsten als vastgoedondernemer terug op de voorbije vijf jaar? En hoe hielp het Plato-traject haar tijdens dit traject?

“Toen Vincent en ik ons eigen vastgoedkantoor boven de doopvont hielden, was het niet onze ambitie om de grootste te worden. We wilden wel kwalitatief het verschil maken, als een boetiekkantoor waarbij we elk klantendossier de nodige aandacht kunnen schenken. Tot op vandaag trekken we die lijn consequent door, ook samen met onze nieuwe collega’s Isa Winters en Sven Verlaak. Elk van ons beheert zijn of haar eigen vastgoedportefeuille en volgt elk klantendossier dus van a tot z op. Van bezichtiging tot het opmaken van een compromis, elke klant geniet bij ons een persoonlijke aanpak.”
 

Kort op de bal

Met een team van vier vastgoed­experten covert Momentum Vastgoed de hele provincie Limburg, van noord tot zuid. “Per kantoormedewerker zetten we voluit in op het opbouwen van een eigen lokaal netwerk, waardoor we kort op de bal kunnen spelen bij interessante vastgoedprojecten”, geeft Kirsten aan. “We zijn actief in het midden- tot topsegment van de residentiële markt en houden ons voornamelijk bezig met bestaande panden. Ook op de projectmarkt worden we actiever, maar we richten ons ook daarin op het meest kwalitatieve segment.”
 

Groeien als ondernemer

Na vijf jaar heeft Kirsten de smaak van het ondernemerschap flink te pakken. “Ik geniet er enorm van om in alle vrijheid – en samen met mijn drie collega’s – nieuwe zakelijke ideeën uit te werken en ons kantoor te doen groeien.” Toch was de start als ondernemer geen wandeling door het park: “Omdat ik zeer perfectionistisch ingesteld ben en als controlefreak dingen moeilijk kan loslaten, moest ik echt leren om op professioneel vlak uit mijn comfortzone te stappen. Ik heb leren luisteren naar andere collega-ondernemers, die hun kennis en ervaring graag met me deelden. Die tips en adviezen zijn goud waard!”
 

Trots op het groeiparcours

Ook geeft Kirsten toe dat ze geen geboren ondernemer is, die kickt op risico’s en graag in het diepe springt. Toch is ze trots op het parcours dat ze tot nu toe heeft afgelegd. “Met het aanwerven van Isa en Sven en de verhuis naar ons nieuwe kantoor op de Thonissenlaan in Hasselt werken Vincent en ik aan een gezonde groei van Momentum Vastgoed. Dankzij een flinke dosis doorzettingsvermogen, het nemen van berekende risico’s en een neus voor interessante vastgoeddeals gaan we er vol voor!” 
 

Plato-traject als inspirator 

Elke maand kijkt Kirsten uit naar de leerrijke netwerkmomenten van Plato. “De Plato-avonden zijn voor mij een ideaal moment om even de waan van de dag achter mij te laten en te sparren met Plato-collega’s. Het delen van kennis en ervaringen met gelijkgestemde zielen – uit andere sectoren – is een van de grote troeven van Plato. Er valt telkens zoveel te bespreken, van personeelsbeheer over financieel beheer tot digitale transformatie. Voor mij biedt Plato de ideale mix van content, netwerken en fun.” ◀

 

 

“Tijdens de Plato-avonden geniet ik ervan om met collega-ondernemers uit andere sectoren te sparren over zakelijke vraagstukken.”

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur Plato