Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Een kleine stap voor deelnemers, een grote stap voor hun onderneming”

“Een kleine stap voor deelnemers, een grote stap voor hun onderneming”

  • 10/05/2022

Na een uurtje rijden, kom ik aan bij de Cosmodrome in Genk. Ik rij de parking op, wandel het weggetje tussen de sparren af en word al meteen begroet door een enthousiaste Plato-bende. Er wordt gelachen, verhalen van de werkweek worden gedeeld en de gezellige groep groeit met de minuut. De sfeer zit er al meteen goed in. Een goede voorbode van de interactieve namiddag die op ons wacht: een retourtje Mars.

Een tripje heen en terug naar Mars is enkel voorbehouden voor the lucky few. Gelukkig zijn die lucky few vandaag onze Plato-deelnemers! We gaan niet letterlijk van de grond, maar worden meegenomen op Mars-excursie door Nancy Vermeulen. Nancy heeft al heel wat ervaring op haar palmares staan, zoals een gesimuleerde Mars-missie leiden in een woestijn in Utah. Zes weken lang met een uitgebreide crew overleven, leren hoe te reageren op noodgevallen en vooral wetenschappelijk onderzoek doen. En dat hebben onze Platoniërs vandaag ook mogen ervaren.

nancy vermeulen

Als je dacht al een goede basiskennis ‘ruimte en planeten’ te hebben geleerd op school, wel … dan ben je nog niet in de Cosmodrome in Genk geweest. Seppe en Nancy namen ons mee doorheen het sterrenstelsel en vuurden heel wat vaktermen op ons af zoals ‘lichtjaren’, verschillende types atmosferen en welke banen rond welke planeet draaien. Blijkbaar allemaal key elementen in de workshop van vandaag. Want met een team naar de ruimte gaan, dat vergt heel wat voorbereidingswerk, maar vooral ook communicatie. En daar wringt het schoentje… of ruimtepak. Want communiceren tussen de aarde en Mars, dat vergt 40 minuten. 20 minuten om een boodschap van Mars naar de aarde te sturen, en nog eens 20 minuten andersom. Goede communicatie en duidelijke prioriteiten binnen het team stonden hierbij centraal. Iets wat onze Platoniërs kunnen herkennen in hun bedrijfsleven. 

cosmodrome

Of de missie een succes was? Onze Plato-astronauten blijken perfect op elkaar afgestemd en brachten de missie tot een goed einde. Net op tijd om samen, op aarde in (café) De Krater, aan tafel het avontuur te bespreken. Voor onze astronauten geen liquide voeding, wel een heerlijke maaltijd aangevuld met een gezellige babbel, nieuwe gespreksstof en waardevolle connecties.

Diner

Onze missie naar Mars? Dat was voor onze Plato-bende een succes! En ondertussen is onze kennis over het sterrenstelsel, de sterrenbeelden en de volgorde van de planeten ook weer bijgeschaafd dankzij de imposante en interactieve sterrendome. Een aanrader om met een toffe bende, zoals onze Platoniërs, te ervaren.

Ik vertrek alleszins terug naar huis met nieuwe connecties, leuke herinneringen, een voldaan gevoel en vooral met een glimlach op mijn gezicht!

Houston, we have everything under control! 
 

Jill Cools

Medewerker communicatie

Full bio of Jill Cools