Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een kijkje bij het netwerk Voka Fietst

Een kijkje bij het netwerk Voka Fietst

  • 01/02/2023

In de agenda van wielerliefhebbers staat het laatste weekend van februari rood omcirkeld. Dan starten immers de Vlaamse voorjaarsklassiekers! Ook Christophe Collett, voorzitter van het netwerk Voka Fietst, kijkt uit naar de start van het wielerseizoen. Zijn passie voor de fiets deelt hij graag met de netwerkleden.

Hoe heb je het netwerk Voka Fietst ontdekt?

“Ik ben al bijna een kwarteeuw als business consultant aan de slag bij BKM Orange. Omdat ik in mijn job erg actief was – en nog steeds ben – in relatiemanagement met externe partners, werd ik in 2012 Voka-lid. Een tiental jaar geleden las ik in dit ledenmagazine een artikel over Voka Fietst, een netwerk dat destijds door Paul Kumpen was opgestart en ondertussen uitgegroeid is tot een hechte community van wielerfanaten. Als geëngageerd Voka Fietst-lid werd mij gevraagd om deel uit te maken van de stuurgroep. Na enkele jaren werd mij gevraagd om Bart Claessens op te volgen als voorzitter. Die kans greep ik met beide handen!”

Christophe Collett

"In plaats van visitekaartjes wisselen onze leden boeiende reisanekdotes uit."

Wat zijn volgens jou de unieke troeven van jullie netwerk?

“Met Voka Fietst willen we Limburgse ondernemers aan het sporten krijgen, in combinatie met fijne netwerkmomenten en mooie fietstochten in binnen- en buitenland. Van maart tot oktober trekken we iedere woensdagavond ons wielertenue aan voor fietsritjes van circa 65 kilometer. Elke rit vertrekt vanuit een van de ledenbedrijven. Met ons netwerk willen we een community van ondernemende fietsfanaten uitbouwen, waar de passie voor fietsen en vriendschap centraal staan. Samen uit, samen thuis.”

“Net zoals Voka Golft of Voka Culinair is het onze ambitie om een warm groepsgevoel te creëren. Samen sporten schept een band. Tijdens onze fietstochten worden nauwelijks visitekaartjes uitgewisseld, maar des te meer mooie reisanekdotes.”

Waar organiseerden jullie al fietstochten?

“De voorbije seizoenen stippelden we uitdagende fietstrajecten uit. De wind op kop aan de Belgische kust, pittoreske dorpjes in de Vlaamse Ardennen of een klimweekend in de Ardennen, you name it… Ook in het buitenland beleefden we al mooie fietsavonturen, met meerdaagse stages in Frankrijk (Mont Ventoux), Spanje (Denia/Mallorca) en Italië (Stelvio). In september van dit jaar staat onder meer een trip naar Toscane op de agenda.”

Wie mag deelnemen aan Voka Fietst?

“In tegenstelling tot sommige andere Voka-netwerken moet je geen bedrijfseigenaar of manager in een specifiek vakgebied zijn om lid te worden bij ons. Elk Vokalid is van harte welkom! Bij het vastleggen van onze fietskalender houden we trouwens rekening met verschillende niveaus, waarbij leden de keuze hebben uit korte of langere trajecten. Vandaag telt ons netwerk zo’n 70 enthousiaste leden. Samen met de stuurgroep zie ik het als mijn taak om hen een aantrekkelijk en uitdagend netwerkprogramma te blijven aanbieden.”

Kan je jouw rol als voorzitter wat meer toelichten?

“Ik heb het geluk over een fantastische stuurgroep te beschikken. In overleg met Luc Achten, Yves Thielemans, Ruth Achten en Annemie Lemmens bepaal ik welke activiteiten kunnen aanslaan bij onze leden. Tegelijk trachten we zo creatief mogelijk uit de hoek te komen, zoals we deden tijdens de coronapandemie. Toen organiseerden we fietswedstrijden in de vorm van challenges: kleine ledengroepen gingen de uitdaging aan om bijvoorbeeld foto’s te posten van een vooraf bepaald aantal bezienswaardigheden of te fietsten langs drie voetbalstadions uit eerste klasse. We blijven op zoek gaan naar innovatieve netwerkideeën, om zo de kwaliteit van onze activiteiten op peil te houden.”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie