Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Een kijkje achter de schermen bij Ziekenhuis Oost-Limburg

Een kijkje achter de schermen bij Ziekenhuis Oost-Limburg

  • 10/09/2020

Federaal parlementslid Nawal Farih (CD&V) liep, in het kader van de Voka Zomerstage, een dag mee in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Ze kreeg onder meer een rondleiding in het klinische labo en een inzicht in de werking van het ziekenhuis. ‘Door deze stagedag kreeg ik de mogelijkheid om te spreken met de mensen die enorm hard werken achter de schermen. Iets waar ik zelf veel belang aan hecht’, aldus Farih.

De dag was gevuld met boeiende gesprekken over de werking van het laboratorium, ombudsdienst en ziekenhuisfinanciering. Naast theorie was er ook een stuk praktijk, waarin ik de kans heb gekregen het labo achter de schermen te zien. De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de werking van het ziekenhuis de afgelopen maanden. Uitwisseling daarover met de mensen op terrein is zeer verrijkend.
 
De dag startte met een toelichting over de werking van de ombudsdienst van het ziekenhuis. Het ging onder meer over de rechten van de patiënt maar ook over de meest voorkomende klachten in het ziekenhuis. In het tweede deel van de voormiddag stond er een rondleiding op het programma in het klinische laboratium van het ziekenhuis. Deze labo’s speelde een cruciale rol in de strijd tegen het virus. Het was dan ook zeer boeiend om te zien en horen hoe deze labo’s zich hebben georganiseerd. Tijdens de rondleiding kwamen ook de pijnpunten van de afgelopen maanden aan bod. 
 
Na een korte lunchpauze was er tijd voor een gesprek met de algemeen directeur van het ZOL. Hij lichtte onder meer de geschiedenis van het ziekenhuis toe maar er was ook ruimte om de uitdagingen waar het ziekenhuis op dit moment voor staat te bespreken. Afsluiten werd er gedaan met medewerkers van de dienst palliatieve zorgen in het ZOL over de werking van de afdeling binnen het ziekenhuis. 
 
Ik ben als Genkse zeer trots om te zien hoe ons ziekenhuis de afgelopen jaren is gegroeid en ben zeer benieuwd naar wat de toekomst brengt. 

Contactpersoon

imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel