Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een job in eigen regio: Voka Limburg en Maasmechelen bundelen de krachten

Een job in eigen regio: Voka Limburg en Maasmechelen bundelen de krachten

  • 03/11/2023

In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, knelpuntberoepen en de strijd om nieuw talent kan een lokale aanpak wonderen verrichten. Werken vlak bij huis biedt tal van voordelen: geen files, geen verloren tijd, een gezondere werk-privébalans. Met het online platform JobsIn biedt Voka steden en gemeentes de kans om de brug te slaan tussen lokale werkgevers en werknemers. Sinds juni van dit jaar maakt het gemeentebestuur van Maasmechelen gebruik van dit nieuwe kanaal.

Voka – KvK Limburg en het bestuur van Maasmechelen sloegen de handen in elkaar om de krapte op de (lokale) arbeidsmarkt aan te pakken. Wie naar www.jobsin.vlaanderen/maasmechelen surft, komt terecht op een gloednieuw online platform waar Maasmechelse ondernemingen hun openstaande vacatures in de kijker zetten. Dit gratis platform slaat de brug tussen lokaal talent en werkgevers.
 

Bart Truyens, VIP CLEAN

 

Gratis online platform

“JobsInMaasmechelen is een website voor lokale ondernemers die actief zijn in Maasmechelen en voor inwoners van de gemeente die op zoek zijn naar werk”, bevestigt Jonas De Raeve, directeur Belangenbehartiging bij Voka - KvK Limburg. “Voor ondernemingen is het heel gemakkelijk om een profiel aan te maken. Dit duurt nog geen minuut. De website geeft heel overzichtelijk weer welke bedrijven allemaal actief zijn in Maasmechelen en op zoek zijn naar personeel. Op die manier zien inwoners in een oogopslag bij welke bedrijven ze allemaal aan de slag zouden kunnen gaan.”

VIP CLEAN aan boord

Een van de Maasmechelse bedrijven die dit online kanaal dankbaar inzet, is VIP CLEAN. Deze reinigingsfirma – sinds 1994 een vaste waarde in de schoonmaakbranche – focust op vier activiteiten: reguliere schoonmaak bij professionele klanten, ramenwas bij zowel professionele als particuliere klanten, reiniging/sanering na brand- en waterschade en ‘crime cleaning’. Net zoals zovele collega-ondernemers is zaakvoerder Bart Truyens hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Sinds augustus is de vacaturepagina van VIP CLEAN gelinkt aan het JobsIn-platform. “Ondanks de recente opstart zien we nu al een positief effect op het aantal kandidaten dat ons contacteert. We willen alle mogelijke middelen inzetten om onder meer extra schoonmakers aan te werven.”

“Het JobsIn-platform geeft een echte boost aan lokale verankering op het vlak van werk­gelegenheid.”

Win-winsituatie

Als Voka-ambassadeur Lanaken en bestuurslid van de plaatselijke ondernemersclub weet Bart wat de kracht van lokale verankering is. “JobsIn is voor ons bedrijf een unieke kans om lokaal talent aan te trekken. Die aanpak levert een win-winsituatie op voor alle betrokken partijen: inwoners uit Maasmechelen kunnen aan de slag bij een bedrijf vlak bij huis, wijzelf halen gemotiveerd talent aan boord én de gemeente gaat er economisch op vooruit. Daarom zetten we vanuit VIP CLEAN graag mee onze schouders onder JobsIn, om dit online rekruteringskanaal zoveel mogelijk te promoten, via onder andere sociale media, affiches en onze bedrijfswagens. Laat ons samen een succesverhaal maken van JobsInMaasmechelen!”

Benieuwd naar welke gemeentes deelnemen aan het online platform JobsIn van Voka?

Klik hier voor meer info!

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie