Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een inclusieve win-win situatie bij Digitong

Een inclusieve win-win situatie bij Digitong

  • 04/04/2024

Inclusie is nog vaak een begrip dat voor velen onbekend is of verschillend wordt geïnterpreteerd. De vraag hoe je inclusie effectief integreert in de bedrijfscultuur, en in welke mate, houdt talrijke ondernemingen bezig. In een wereld die diversiteit omarmt, erkennen bedrijven de noodzaak om een inclusieve bedrijfscultuur te bevorderen. Dit geldt ook voor Digitong, een digitaal marketingbureau dat zich sterk maakt voor het welzijn van haar medewerkers door actief een inclusiebeleid te voeren. 

Het hart van Digitong

Bij Digitong is inclusie meer dan een buzz word; het is de kern van hun identiteit. "We zijn een digital agency, van strategie tot creatie, waarbij we zorgen voor maximale visibiliteit van onze klanten. Maar wat ons echt uniek maakt, is hoe we alle karakters laten samensmelten en ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn best voelt," legt Linda uit. Deze filosofie heeft geleid tot een bloeiende bedrijfscultuur waarbij medewerkers worden ingezet op basis van wat ze graag doen, waardoor het beste in hen naar boven komt. 

Dialoog als drijfveer

Een van de opvallendste initiatieven van Digitong zijn de halfjaarlijkse groeigesprekken. Deze gesprekken bieden werknemers de kans om openlijk te bespreken wat hun energie geeft en wat niet, en hoe het bedrijf hen kan ondersteunen in hun uitdagingen. Möbius benadrukt het belang van deze aanpak: "We noemen het een groeigesprek in plaats van een evaluatiegesprek, om te benadrukken dat het een dialoog is, niet een eenrichtingsverkeer van ons naar de medewerkers.”

En het blijft niet enkel bij gesprekken, Digitong zet actief in op dagelijkse activiteiten om hun medewerkers te inspireren. Van wandelingen met office dog Georgie tot het omtoveren van de vergaderruimte tot een fitnesszaal, het bedrijf zet sterk in op zowel mentale als fysieke gezondheid. "Het gebruik van verstelbare bureaus en ergonomische stoelen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we zorgen voor onze teamleden," voegt Linda toe.

Groei en ontwikkeling

Ondanks de uitdagingen die vaak gepaard gaan met het implementeren van inclusieve initiatieven, heeft Digitong weinig tot geen obstakels ondervonden. "Mensen merken een duidelijk verschil met voorgaande werkplekken, en dat is een troef voor ons," merkt Möbius op. Dit succes is grotendeels te danken aan de focus op de talenten van hun medewerkers en de voortdurende inspanningen om een inclusieve cultuur te bevorderen. 

Inclusie zorgt ervoor dat onze onderneming echt een uniek DNA heeft en we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Met oog op de toekomst overweegt Digitong nieuwe manieren om inclusie en feedback van medewerkers te verbeteren, zoals het introduceren van een ideeënbox. "We zijn altijd op zoek naar manieren om onze werkomgeving te verbeteren, en de waardering van onze werknemers is daar het bewijs van," zegt Linda. Ook de persoonlijke groei van het team verliest Digitong niet uit het oog. Van teambuilding in Spanje tot het bieden van extra vrije dagen, de onderneming streeft ernaar om niet alleen hun werknemers gelukkig te maken maar ook een diepgaande interpersoonlijke connectie te creëren.

Een win-win situatie

Inclusie is niet alleen een ethische keuze voor Digitong; het is ook een slimme investering. "Het helpt ons kwalitatieve mensen te vinden en te behouden," legt Möbius uit. "Elk bedrijf, ongeacht de grootte, zou de waarde van een inclusieve cultuur moeten inzien." Digitong merkt dat dankzij hun groeiende focus op inclusiviteit, zij nu een verrijkt perspectief ervaren op de werkvloer. De inzet leidt ertoe dat werknemers creatiever uit de hoek komen, omdat ze de handvaten ervoor aangeleverd krijgen. “Het zorgt ervoor dat onze onderneming echt een uniek DNA heeft en we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie.”

Samen bouwen aan inclusieve werkvloeren

Ontdek Welt!

Logo ESF

Contactpersoon

Eugenia Cuyt

Projectmanager Arbeidsmarkt

Samen bouwen aan inclusieve werkvloeren

Maak vandaag nog het verschil voor jouw onderneming

Ontdek Welt
imu - vzw - Altez
Proximus