Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Een familiebedrijf waar elke klant zich thuis voelt

Een familiebedrijf waar elke klant zich thuis voelt

  • 01/03/2022

Vijftien jaar geleden startte Pascale Smolders hobbymatig met de verkoop van ecologische verven en raamdecoratie. Vandaag is die hobby uitgegroeid tot een succesvolle interieurzaak, waarbij alle gezinsleden – echtgenoot Patric Wolfs, zoon Jeremie en partner en dochter Sofie – elke dag vol passie nieuwe interieurproducten realiseren en klanten hun woondromen mee helpen waarmaken. Welkom bij Wolfs Wonen, een hecht en warm familiebedrijf!

wolfs wonen

 

Wie Pascale destijds voorspeld zou hebben dat ze vandaag samen met haar gezin een bloeiende familiezaak zou runnen, inclusief eigen atelier, zou op hoongelach onthaald geweest zijn. Toch werd die droom werkelijkheid, al kostte het traject heel wat bloed, zweet en tranen. Pascale: “Met vallen en opstaan slaagde ik erin om van mijn hobby mijn werk te maken!”

Ijzersterke familieband

De voorbije jaren bouwde Wolfs Wonen een solide en trouw klantenbestand uit. “Dankzij onze unieke en warme aanpak hebben we nog niet veel reclame moeten voeren”, bevestigt Pascale. “Via mond-tot-mondreclame overtuigen klanten elkaar om bij ons langs te komen voor topproducten en bijbehorend advies in raamdecoratie, verf en behang, tapijten en vliegenramen. Enkele jaren geleden hebben we ons eigen pand gebouwd, waar we heel trots op zijn en ons helemaal kunnen uitleven in de ruime toonzaal.” 

“Met het hele gezin een eigen zaak uitbouwen geeft enorm veel voldoening.”

De familieband zorgt alleszins voor een solide fundament om (soms moeilijke) zakelijke knopen door te hakken. Tegelijk vergt de samenwerking met naaste familieleden ook de nodige diplomatie. Sofie legt uit: “Binnen ons gezin hebben we elk onze eigen sterktes en verbeterpunten. Duidelijke communicatie – met de juiste toon – is niet altijd evident. Dat maakt samenwerken soms wat lastig. Maar pittige discussies aan de keukentafel kunnen ook verfrissende ideeën en oplossingen opleveren. Onze hechte familieband blijft onverwoestbaar.”

Blijven groeien

Bij Wolfs Wonen worden kosten noch moeite gespaard om klanten op een creatieve, persoonlijke en warme manier te ontzorgen. Dat is meer dan een voltijdse job voor het gezin Wolfs-Smolders. En die aanpak vergt een strakke organisatie van het familiebedrijf, met goed afgebakende taken per familielid. “Recent vroegen we Elien, de vriendin van Jeremie, om ons uit de nood te helpen. Ieder van ons heeft zijn sterktes en liefde voor het product, maar we misten wel wat structuur binnen het bedrijf. Zij zorgt nu voor het reilen en zeilen achter de schermen. Ook die trein komt nu stilaan op de sporen, waardoor we kunnen blijven groeien.” 

Familiecharter van Voka als leidraad

Uiteraard zijn ook het Voka-advies en bijbehorende netwerkactiviteiten voor Pascale en dochter Sofie belangrijk (geweest) om de bedrijfsvisie om te zetten in concrete actiepunten. “Omdat onze zaak op korte tijd snel gegroeid is, waren we op zoek naar extra begeleiding. Voka – KvK Limburg pakt die taak zeer goed aan. Via hun familiechartertraject kregen we de kans om toekomstige afspraken duidelijk op papier te zetten. Wat is de ambitie en visie van de kinderen? Welke onuitgesproken verwachtingen hebben ze? Waar willen we met onze zaak staan binnen tien jaar? Het formeel vastleggen van die spelregels zorgde voor rust in het gezin. Op die manier kunnen we voluit gaan in waar we goed in zijn: woondromen waarmaken!” 
 
 

Meer informatie? 

Klik hier

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Artikel uit publicatie