Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een duurzaam tweede leven voor je reststromen

Een duurzaam tweede leven voor je reststromen

  • 01/02/2023

Beperk als bedrijf je impact op het milieu en optimaliseer je grondstoffengebruik via een matchmakingtool. Want wat voor het ene bedrijf een restproduct is, gebruikt het andere misschien wel als grondstof. Deze matchmakingtool is onderdeel van From Waste 2 Profit, een project van Interreg Euregio Meuse Rhine.

Vind je perfecte match

Door de vraag naar grondstoffen te koppelen aan het aanbod van reststromen, brengt de matchmakingtool van From Waste 2 Profit bedrijven die elkaar kunnen helpen in contact. Heb je een eenmalig restproduct of een recurrente reststroom? Of ben je op zoek naar een bepaalde grondstof? Registreer je bedrijf dan nu op de matchmakingtool en draag bij aan een circulaire economie.

In een paar klikken je reststroom kwijt

Dankzij de matchmakingtool kan je als bedrijf eenvoudig je reststromen aanbieden aan andere bedrijven. En dat in minder dan een minuut en slechts enkele stappen:
- Stap 1: Maak een account aan
voor je bedrijf op het platform
- Stap 2: Vul alle gegevens van je
restproduct in: volume, staat en
kwaliteit
- Stap 3: Voeg enkele foto’s toe
- Go! Je zoekertje is geplaatst

Een zoekertje maken voor grondstoffen

Op zoek naar grondstoffen? In feite ga je op dezelfde manier te werk. Ook hier maak je een account aan voor je bedrijf en vul je alle gegevens in van de grondstof die je zoekt. En go: je zoekertje is geplaatst. Vanaf hier zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds genereert de tool zelf matches tussen vraag en aanbod. Anderzijds kan je ook zelf actief op zoek gaan naar producten. Gevonden wat je zoekt? Of een match gegenereerd door het platform? Dan krijgen beide partijen een mail met de nodige contactgegevens. En vanaf dan is het aan de bedrijven zelf. Zij regelen zelf het verdere verloop van de transactie.

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie