Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ecosysteem Headstart voegt na 1 jaar 2 nieuwe hr-bedrijven toe aan portfolio

Ecosysteem Headstart voegt na 1 jaar 2 nieuwe hr-bedrijven toe aan portfolio

  • 13/09/2023

Precies 1 jaar geleden na de oprichting van Headstart door Timothy Desmet en Michiel Crommelinck, lanceert het Gentse ecosysteem 2 nieuwe start-ups. Upskill, opgericht door Bryo deelnemer Stefaan Hatamian, en Move37, opgericht door Toon Devloo, maken zo deel uit van het ecosysteem.

Focus op menselijk gedrag, data en AI

Precies 1 jaar geleden na de oprichting van Headstart door Timothy Desmet en Michiel Crommelinck, lanceert het Gentse ecosysteem 2 nieuwe start-ups, wat het totale portfolio op 3 bedrijven brengt.

Vanuit de achtergrond van Timothy (medeoprichter van het marktonderzoeksbureau Profacts) en Michiel (medeoprichter van hr-platform Officient) werd in 2023 een nieuw ecosysteem voor jonge bedrijven boven de doopvont gehouden.

Michiel Crommelinck: "Onze ambitie met Headstart is om een ecosysteem van bedrijven uit te bouwen met human behavior en data als rode draad. De ervaring van Timothy en mezelf, zowel op vlak van wetenschappelijke expertise als ondernemerschap, is bijzonder complementair en biedt de ideale mix om jonge groeibedrijven een echte 'headstart' te geven."

Michiel Crommelinck
Michiel Crommelinck, medeoprichter Headstart

Sapience, een innovatief marktonderzoeksbureau met lokale en internationale klanten als NMBS, Kanaal Z, Upgrade Estate, Securex, Unicredit en Bose, maakt reeds deel uit van Headstart. Daar komen nu 2 start-ups bij die inspelen op nieuwe evoluties en opportuniteiten in hr. 

Inspelen op nieuwe evoluties in hr

Met 2 nieuwe start-ups speelt Headstart in op 2 duidelijke evoluties in het hr-landschap.

Vorige week nog werd in de media volop aandacht gegeven aan de nieuwe Vlaamse opleiding tot laadpaalinstallateur. De diversiteit aan skills en opleidingsnoden als gevolg van technologie en onze economie is booming. Dat er vanuit Europa ook meer en meer aandacht komt voor de skills of the future onderstreept het belang van deze evolutie.

Stefaan Hatamian: "Enerzijds zijn medewerkers zich meer en meer bewust van hun skills en hun eigen ontwikkelingsambities. Anderzijds erkennen organisaties steeds meer dat skillsets, in plaats van traditionele functieomschrijvingen, de ideale basis vormen voor een hr-beleid. Een robuust skills framework vormt immers de kern voor het stroomlijnen van elk hr-proces, van werving en selectie tot reward en zelfs de organisatiestructuur."

Upskill Stefaan Hatamian
Stefaan Hatamian, founder Upskill

Upskill, de nieuwe startup opgericht door Bryo StartUp deelnemer Stefaan Hatamian, zal inspelen op die evolutie en organisaties helpen via proactief advies en digitale oplossingen. Stefaan heeft een achtergrond in diverse internationale hr-management rollen bij o.a. Volvo Group en Henkel.

Een andere evolutie is de groeiende hoeveelheid werknemersgegevens, ook wel 'people data' genoemd, als gevolg van de toenemende digitalisering bij bedrijven. Move37, opgericht door Toon Devloo, zal organisaties helpen om vanuit people data impact te creëren op belangrijke business resultaten zoals veiligheid, customer experience, kwaliteit en verkoop. 

Toon Devloo: "Vooral in bedrijven waar de business echt steunt op de zogenaamde frontline workforce - medewerkers die in rechtstreeks contact staan met de klant en/of het eindproduct - zien we een grote nood aan het doelgerichter inzette van people data. Denk maar aan retail, ziekenhuizen en productiebedrijven."

Toon Devloo
Toon Devloo, founder Move37

Toon bouwde eerder al een internationale carrière uit in people analytics, o.a. bij Deloitte. Daarvoor behaalde hij een doctoraat in de organisatiepsychologie onder professor Frederik Anseel (Professor of Management, Senior Deputy Dean, UNSW Business School, Australia).

 

Meer info

upskill

Move 37

Sapience

 

Start of schaal je onderneming

Wil je graag een eigen zaak starten? Ben je al gestart of ben je klaar om te schalen naar het volgende niveau? Dan is Bryo iets voor jou. Laat je interesse achter via onderstaand formulier en wij contacteren je snel voor een intakegesprek.

Noteer zeker ook de opstart van het volgende Bryo StandUp traject op 30 augustus 2023. Bryo StandUp is het Bryo traject voor toekomstige ondernemers vol ideeën, maar zonder gevalideerd businessplan. Samen verfijnen we je ideeën, buigen we ons over je businessmodel, je financieel plan, je sterktes en zwaktes. €250 euro voor 10 workshops en individuele coaching.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

Gent Jazz 2024
OV - Festival van Vlaanderen