Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Duurzame vis spoelt aan bij Voka – KvK Limburg

Duurzame vis spoelt aan bij Voka – KvK Limburg

  • 07/12/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg adopteert een nieuw huisdier: een bont gekleurde vis van drie meter hoog en tien meter lang. Het kunstwerk van ondernemer Jan Kriekels maakt ons bewust van meer duurzaamheid en stond eerder al aan het Vijverkaffee in Diepenbeek. “Met ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen zetten we ondernemingen aan om duurzaamheid te integreren in hun werking”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Jonas de walvis Johann Leten Jan Kriekels
Jan Kriekels (Jaga Climate Design) en Johann Leten (Voka-KvK Limburg)

Wie voortaan de inrit van het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ oprijdt, wordt begroet door Jonas, de vis die ons bewust wil maken om duurzamer om te gaan met onze aarde. “Duurzaamheid is belangrijk omdat we maar één wereld hebben om in te leven”, zegt Jan Kriekels, CEO van Jaga Climate Design. Voka – KvK Limburg wil mee die boodschap uitdragen en doet dat al actief met haar Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

“Met dat charter helpen we ondernemingen om duurzaamheid te integreren in hun werking. Als ze  gedurende 3 opeenvolgende jaren minstens 1 actie binnen elk van de 17 VN-duurzaamheidsdoelstellingen ondernemen, zijn ze de trotse eigenaar van het internationale certificaat van de VN”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Duurzame pionier


Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, kreeg onlangs het UNITAR-certificaat ‘SDG (Sustainable Development Goals) Pioneer’. Het is een erkenning voor de inspanningen die door Voka geleverd worden om de 17 Sustainable Development Goals te promoten bij ondernemingen. Het doet dat in samenwerking met CIFAL Flanders/UNITAR, het internationale trainingscentrum van de Verenigde Naties dat inzet op duurzaam management.

Tijdens de Nieuwjaarsinvitito, de nieuwjaarsreceptie van Voka – KvK Limburg, zal Jan Kriekels eveneens een oproep doen tot meer duurzaamheid. Hij zal dat doen in zijn gekende stijl en wees maar zeker dat de boodschap zal blijven hangen…

Kunnen we jou helpen? 

Duurzaam ondernemen, iets voor jou? Maak dan snel kennis met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en stel vandaag nog jouw actieplan op om tot duurzame resultaten te komen!

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie