Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Duurzame hernieuwbare energie toepassen in grote gebouwen

Duurzame hernieuwbare energie toepassen in grote gebouwen

  • 27/03/2024

Het ingenieursbureau SB Heedfeld uit Riemst ontwerpt technische installaties voor grote gebouwen. Frederik Heedfeld en zijn echtgenote Renilde Colla leiden dit studiebureau in goede banen, samen met hun knappe team van ingenieurs. Gebouwen voorzien van duurzame technieken en in het bijzonder hernieuwbare energie is hun stokpaardje. Daarbij staan interne kwaliteit en een optimale klantenservice voorop.

SB Heedfeld tekent de plannen uit voor HVAC, dat staat voor heating, ventilation en airconditioning, net als voor het sanitair, de elektriciteit, de liften … Kortom, alle technieken die nodig zijn in een groot gebouw. Dat doen ze voor de overheid, denk aan scholen, rust- en ziekenhuizen en sporthallen. En evengoed voor privéklanten zoals de retailsector en bijvoorbeeld de brouwerij van Westmalle of de kantoren van Globachem. Ook in de sociale woningbouw zijn ze actief met projecten tot 300 wooneenheden.

A family affair
Vandaag runnen Frederik Heedfeld en zijn echtgenote Renilde Colla het familiebedrijf dat Frederiks vader 43 jaar terug oprichtte. Frederik is verantwoordelijk voor de technieken en de communicatie, daarin bouwde hij intussen bijna 30 jaar ervaring op. Renilde stapte 17 jaar geleden in de zaak, nadat haar schoonvader met pensioen ging. Als handelsingenieur neemt ze de financiële kant van de zaak op zich, net als hr en de basistechnieken. Het koppel werkt samen met een team van 20 medewerkers. Dit jaar openen ze een tweede kantoor in het Genkse Thor Park.

SB Heedfeld in Riemst
● Ontwerpt technische installaties voor gebouwen
● Zaakvoerders: Frederik Heedfeld en Renilde Colla
● Team van 20 medewerkers
● In 1981 opgericht door Frederiks vader Jacky Heedfeld
● In 2024 openen ze een 2e kantoor in Genk
● Stokpaardje: duurzame hernieuwbare energie

Zon, wind en waterstof
Frederik Heedfeld: “Ons stokpaardje is duurzame hernieuwbare energie. Vandaag is dat energie van zon, wind, lucht en geothermie. Afspraken in het kader van het klimaatakkoord van Parijs en de Green Deal-afspraken passen wij toe in gebouwen. Als trends voor morgen zijn we ons natuurlijk al aan het verdiepen in waterstof als energiebron. In combinatie met geothermie liggen hier mooie opportuniteiten. Helemaal mooi als deze waterstof groen is: opgewekt door zonnepanelen of wind. We onderzoeken ook de mogelijkheden om energie te stockeren, die dan onder andere van pas kan komen om elektrische wagens op te laden.”

Experimenteren in oPEN Lab
Logisch dat innovatie bij SB Heedfeld bovenaan staat. “We leren ook heel wat bij van onze samenwerkingen met universiteiten en andere bedrijven. Samen met VITO en KU Leuven nemen we deel aan oPEN Lab in Genk. Hierbij renoveren we een dertigtal bestaande woningen in de woonwijk Nieuw-Texas naar energiepositieve huizen. In elke woning passen we andere technieken toe om via uitgebreide metingen te vergelijken welke materialen en technieken de beste resultaten geven.”

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie