Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Duurzaamheid is geen doel op zich, maar een permanente reis waarbij elke stap telt.”

“Duurzaamheid is geen doel op zich, maar een permanente reis waarbij elke stap telt.”

  • 01/12/2023

Al heel wat Limburgse bedrijven en organisaties kunnen hun medewerking aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen afvinken. Ook de project- en stadsontwikkelaar Ciril, een onderdeel van Democo Group, mag zich sinds september 2023 gecertificeerd SDG Pioneer noemen. Volgens Namjoo Schefer, Director Operational Excellence, is deze erkenning geen eindpunt. Integendeel zelfs!

Sinds juni 2019 is Ciril de nieuwe naam van DMI Vast­goed. Met deze bedrijfsnaam – die verwijst naar oprichter Cyriel Demot en naar City Real Estate – beklemtoont de directie ruim dertig jaar ervaring in projectontwikkeling en een sterke focus op stadsontwikkeling. “Als onderdeel van Democo Group zoeken we binnen Ciril voortdurend naar ontwikkelingsopportuniteiten in onze steden voor toekomstgericht wonen, werken en ontspannen”, zegt Namjoo. “Dit doen we in nauw overleg met omwonenden, lokale besturen en andere belanghebbende partners. Bij elk project dragen we een kwaliteitsvolle, transparante en duurzame aanpak hoog in het vaandel.”


Duurzaamheid in bedrijfs-DNA

Volgens Namjoo was duurzaamheid binnen Ciril altijd al belangrijk. De aandacht voor duurzaam ondernemen en (ver)bouwen is de laatste jaren alleen maar toegenomen. “We zijn er trots op dat we onze bedrijfsvoering voortdurend verder hebben aangescherpt om bij te dragen aan een groenere en gezondere samenleving en planeet. Bij elk project waaronder we onze schouders zetten, gaan we maximaal voor een zo ecologisch mogelijke manier van ontwerpen, bouwen en opleveren. Van architect tot leveranciers van bouwmaterialen: elke projectpartner kan een belangrijke bijdrage leveren op weg naar duurzaam vastgoed.”

SDG Pioneer

Sinds oktober 2023 mag Ciril zich gecertificeerd SDG Pioneer noemen.
“Die erkenning is een optelsom van heel wat grotere en kleinere initiatieven waar vele medewerkers binnen ons bedrijf zich de afgelopen jaren mee voor hebben ingezet. Zo zijn we erg trots op onder meer een uitgebreide ESG-rapportering, met een transparante inkijk in onze milieu-, sociale en bestuurspraktijken, het Future-Fit-traject dat ons helpt toekomstgerichter te ontwikkelen, doelgerichte acties om de uitstoot van CO2 te verminderen, het efficiënter gebruiken en zelf opwekken van groene stroom, het bevorderen van circulariteit in onze projecten, doordacht waterbeheer op onze werven en de lancering van tal van sociale en veiligheidsinitiatieven voor onze medewerkers op kantoor en op de werven.”
 

Tastbare duurzaamheidsacties
 

Al die inspanningen tonen volgens Namjoo aan dat duurzaam ondernemen en bouwen voor een bedrijf als Ciril geen abstracte belofte is, maar heel tastbaar in alle bedrijfsactiviteiten. “Elke interne medewerker en elke externe partner trekken we mee in het bad. Hierdoor ontstaat een breed draagvlak op weg naar ambitieuze Sustainable Development Goals. De volgende stap is SDG Champion. Op die manier blijven we de lat hoog leggen en maken we onze pioniersrol in duurzaamheid meer dan waar!” ◀

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie