Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Duurzaamheid in de praktijk bij 100-jarig familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers

Duurzaamheid in de praktijk bij 100-jarig familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers

  • 27/03/2024

Deze rubriek is voorbehouden voor nieuws van onze leden. Want die zitten niet stil. Iedere dag verwezenlijken ze nieuwe dromen en gaan ze nieuwe uitdagingen aan. Wij zetten al die bedrijvigheid met veel plezier in de bloemetjes!

Familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers – dat dit jaar 100 kaarsjes uitblaast – zet duurzaam engagement continu hoog op de agenda. Bij de verwerking van Belgische blauwe steen, op zich al een zeer duurzaam en lokaal natuurproduct dat decennialang meegaat, komt dit mooi tot uiting. Als vanwege esthetische of technische criteria een gedeelte van een arduinblok of ruw gezaagde plaat niet bruikbaar is voor dorpelkwaliteit, dan wordt die herwerkt in bijvoorbeeld tuinboordstenen of palissades. Kleinere overschotten worden opgewerkt in (oprit)tegels, en nog kleiner restmateriaal is perfect bruikbaar als blauwe kiezel.
Tijdens dit proces krijgt ook de verwerking van proceswater – een gesloten circuit van meer dan 15.000 m³ per jaar – maximale aandacht. Het bezonken slib krijgt een tweede leven als bodemverbeteraar voor de lokale landbouw.
Last but not least investeert Lambrechts-Nicolaers volop in eigen zonnepanelen. Intussen wordt twee derden van het stroomverbruik zelf opgewekt. Binnenkort gaat het jarige familiebedrijf voor de volle 100%!

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie