Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Duurzaam DNA in de kijker op 10e editie van Family Business Happening

Duurzaam DNA in de kijker op 10e editie van Family Business Happening

  • 05/12/2022

Donderdag 1 december brachten we zo’n 120 Oost-Vlaamse familiebedrijven samen rond duurzaamheid op de tiende editie van de Voka Family Business Happening. Bij Bucomat in Kluisbergen deelden de familiebedrijven tips, duurzame strategieën én ambities met elkaar. 

Duurzaamheid is meer dan ooit een topic. Ook bedrijven beseffen dat zij een cruciale rol te spelen hebben in dit verhaal. Familiebedrijven kennen vaak een bijzondere dynamiek, zeker als het over dit thema gaat. We zien dan ook boeiende generatiewissels die de toekomst inzetten bij hun bedrijf. 

Lisa Colruyt en Griet Aerts, beiden 4e generatie van de Colruyt familie, trapten de avond af. Duurzaamheid zit als het ware in hun DNA en als partner bij Korys en als lid van de Raad van Bestuur bij Colruyt Groep zetten ze mee de duurzame koers uit. Vergezeld door Astrid Van Parys, manager Sustainability bij Colruyt Group, gaven ze de aanwezige bedrijven een inkijkje in de missie van het familiebedrijf: ‘Samen duurzaam meerwaarde creëren door waardengedreven vakmanschap in retail’. 

In een panelgesprek gemodereerd door Elisabeth Minnaert, adviseur familiebedrijven bij Voka, getuigden Filip De Bonte van De Bonte Group, Caroline Van Cauteren van Bonmush en Ann-Gaëlle Bekaert van Bomat daarna hoe zij een duurzame strategie in de praktijk brengen. 

Vervolgens werd er stevig genetwerkt en ervaringen uitgewisseld tussen de ondernemers tijdens een speeddate, om af te sluiten met een rondleiding bij gastfamilie Bucomat, en lekker lokaal - vegetarische verwennerijen van Deco Catering, uiteraard ook een familiebedrijf.  

De gasten gingen geïnspireerd naar huis, mét een goodiebag vol duurzame producten van Oost-Vlaamse familiebedrijven Ganda, 3 motion, Herbavita, Malheur, Delirium, Klingele chocolade, Duroc D’olives en Roomer. 

De Family Business Happening wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Tip top organisatie, altijd goede gesprekken en inspirerend, nacht gehad met veel ideeën waar ik zelf dingen mee wil gaan doen. Daar doen we het voor...

Jan Willems, Isabelle Laurier
ism vlaio

Contactpersoon

Elisabeth Minnaert

Directeur regio Vlaamse Ardennen & Leiestreek - Familiebedrijven - Partnerships