Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Duizendpoot Kris Beterams met pensioen

Duizendpoot Kris Beterams met pensioen

  • 23/06/2022

Iets meer dan 8 jaar geleden versterkte Kris de Vlaams-Brabantse Voka-rangen en stilgezeten heeft hij allerminst. Hij voerde tal van functies uit en ontpopte zich tot een bijzonder gewaardeerde collega, gekend om zijn enthousiasme en droge humor. Nu gaat hij met welverdiend pensioen en tijdens een intern event zetten we hem nog eens voluit in de schijnwerpers.

In mei 2014 stapte Kris Beterams voor het eerst door de poort van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, al was dat toen nog onder de naam “arrondissement Leuven”. Hij deed dat met een tijdelijk contract voor 13 maanden onder de arm. Het werd een opdracht die ietwat is uitliep…

“Ik begon dat jaar als Smart Hub Manager voor de cluster Industrial en doorzwom daarna heel wat verschillende waters”, steekt Kris van wal. “Zo bekleedde ik ook nog de functie van directeur Diensten en Projecten, was ik coördinator van het Business Model Innovation Alliance, versterkte ik het team starten - snelle groei - financiering en de laatste maanden verleende ik ook assistentie voor Innovatie en Digitalisatie.”

Kris Beterams

“Dat was meteen ook wat ik zo ga missen aan deze organisatie: de afwisseling. Dat geldt trouwens nog meer voor de collega’s waarmee ik mocht werken. Tal van hen zijn intussen vrienden geworden en het werken met jongere mensen zorgde ervoor dat ik voortdurend bleef bijleren en inzicht kreeg in verschillende generaties. Ook de inspirerende gesprekken met ondernemers zullen me bijblijven. Het is erg straf welke realisaties, innovaties en uitdagingen zij bewerkstelligen.”

Kris werd uitgewuifd tijdens een intern event, iets waar hij met een warm hart op terugkijkt: “Het was een afscheid om u tegen te zeggen. De waardering en lovende woorden waren om stil van te worden. Ik zou via deze weg mijn collega’s dan ook willen bedanken en ik wens hen een dynamische, warme en ondernemende werksfeer toe. Als afsluiter ook nog deze raad: maak iets van de werven waar jullie mee in de weer zijn, zij zullen de toekomst van de kamer bepalen!”

team Kris

Collega’s Véronique, Sofie en Lien over Kris

Véronique, Lien en Sofie die de Bryo-communities in Vlaams-Brabant in goeie banen leiden, werkten de laatste maanden intensief met Kris samen. Ze kijken met plezier op die periode terug: “Vraag je wat aan Kris, dan is het nooit teveel. Hij is altijd bereid om te helpen en mee naar oplossingen te zoeken. Iets doen aan minder dan 300% is niet aan hem besteed.

“Een van de grote sterktes van Kris is zijn gigantisch netwerk en het feit dat hij van zoveel markten thuis is. Vraag hem ‘Ken je iemand die…?’, en hij weet altijd wel een geschikte persoon te vinden. Ook de leden zagen hem graag komen. Hoe vaak kregen we aan het eind van een gesprek niet met de woorden ‘Doe Kris de groeten!’ te horen. We mogen fier zijn op zo’n loyale, trotse en gedreven werknemer!”

“Op menselijk vlak is hij oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat, dat maakt hem precies zo graag gezien. We willen hem dan ook een prachtige tijd met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen toewensen met het advies: pluk de dag en geniet van je welverdiende rust! (maar houd zeker ook nog contact met ons!)”

Proximus