Skip to main content
  • Nieuws
  • Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

  • 27/08/2021

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, vraagt dat er duidelijkheid komt over de coronamaatregelen die op de werkvloer zullen gelden vanaf 1 september. De huidige maatregelen zijn te streng, gezien de hoge vaccinatiegraad.

Het verschil tussen wat privé weer mag en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden.

Hans Maertens

Vandaag blijft het voor werkgevers nog onvoldoende duidelijk welke maatregelen nog van toepassing zullen zijn op de werkvloer. Werkgevers willen samen met hun medewerkers een nieuwe start maken in september en hebben daar tijdig duidelijkheid rond nodig. De coronamaatregelen op de werkvloer moeten logisch zijn en aangepast aan de vaccinatiegraad”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Het verschil tussen wat privé weer mag en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden. Een goed voorbeeld is de situatie in de bedrijfskantines: social distancing blijft daar vereist terwijl dat niet meer hoeft in de reguliere horeca.

Gezien de erg hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen vindt Voka het niet meer verantwoord om de coronamaatregelen zoals ze nu zijn aan te houden.

De Generieke Gids, die de coronamaatregelen op de werkvloer bevat, moet worden geactualiseerd. Voka roept de federale sociale partners op om daar versneld werk van te maken.

Voka herhaalt de vraag om werkgevers inzicht te verlenen in de vaccinatiegraad van hun personeelsgroep. Dit dient te gebeuren op een geaggregeerd niveau zodat de individuele privacy gerespecteerd blijft.

Contactpersoon

Proximus
IMU - vzw - Mediafin TTL
Advertentie VanRoey- nov
MK - Advertentie Van Dessel
AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan