Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

  • 27/08/2021

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vraagt dat er duidelijkheid komt over de coronamaatregelen die op de werkvloer zullen gelden vanaf 1 september. De huidige maatregelen zijn te streng, gezien de hoge vaccinatiegraad. 

"Vandaag blijft het voor werkgevers nog onvoldoende duidelijk welke maatregelen nog van toepassing zullen zijn op de werkvloer. Werkgevers willen samen met hun medewerkers een nieuwe start maken in september en hebben daar tijdig duidelijkheid rond nodig. De coronamaatregelen op de werkvloer moeten logisch zijn en aangepast aan de vaccinatiegraad”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

Het verschil tussen wat privé weer mag en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden. Een goed voorbeeld is de situatie in de bedrijfskantines: social distancing blijft daar vereist terwijl dat niet meer hoeft in de reguliere horeca. Gezien de erg hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen vindt Voka West-Vlaanderen het niet meer verantwoord om de coronamaatregelen zoals ze nu zijn aan te houden.

De Generieke Gids, die de coronamaatregelen op de werkvloer bevat, moet worden geactualiseerd. Voka West-Vlaanderen roept de federale sociale partners op om daar versneld werk van te maken.

Voka West-Vlaanderen herhaalt de vraag om werkgevers inzicht te verlenen in de vaccinatiegraad van hun personeelsgroep. Dit dient te gebeuren op een geaggregeerd niveau zodat de individuele privacy gerespecteerd blijft.
 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag