Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie tips van Wouter Torfs voor een aangename werkomgeving

Drie tips van Wouter Torfs voor een aangename werkomgeving

  • 25/04/2016

Jaar na jaar wordt Schoenen Torfs uitgeroepen tot beste werkgever van het land. Op den duur lijkt het vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. CEO Wouter Torfs werkt nog elke dag aan het peoplemanagement in zijn bedrijf. Zijn ideeën over een aangename werkomgeving komt hij binnenkort zelf met u delen. Wij kregen alvast enkele basistips.

1. Respecteer je medewerkers

“Een van de grootste en meest voorkomende fouten is dat er te weinig waardering voor de medewerkers is. Respecteer je personeel. Mijn grootvader stond er destijds ook al op om iedereen gelijkwaardig en respectvol te behandelen”, zegt Wouter Torfs.
 

2. Wees aanspreekbaar

Aansluitend op deze eerste tip, hecht Torfs er ook veel belang aan om altijd menselijk en aanspreekbaar te zijn. “Het is zo belangrijk om jezelf als leidinggevende tussen je personeel op te stellen, zodat zij zeker niet het gevoel krijgen dat er een te grote afstand is tussen de managers en de werknemers. Delegeren doe je niet vanuit Excel-files, maar vanop de werkvloer!”

 

3. Stel concrete doelen 

Tot slot raadt hij ook aan met targets te werken. “Stel de doelstellingen liefst samen met de medewerkers op, of zorg er toch zeker voor dat ze hier inbreng in hebben. Zo bekom je concrete doelen en voorkom je ook dat er onrealistische targets worden vooropgesteld”, aldus Torfs.

 

Meer weten?

Op maandag 6 juni komt Wouter Torfs meer tips en ervaringen met u delen. Hij zal het hebben over zijn boek ‘Werken met hart en ziel’, waarin hij onderzoekt hoe een bedrijf tot een zogenaamde ‘great place to work’ kan uitgroeien. “Ik wil mijn verhaal voornamelijk zo brengen dat de toehoorders er nadien ook zelf mee aan de slag kunnen.” Bovendien krijgt elke deelnemer een gratis exemplaar van Torfs’ boek ‘Werken met hart en ziel’, met nog meer anekdotes en een overzicht van alle tips.