Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Drie onderneemsters genomineerd voor Plato Ambassadeur 2024

Drie onderneemsters genomineerd voor Plato Ambassadeur 2024

  • 06/09/2023

Als boegbeeld van Plato - het lerend netwerk van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland - krijgt ondernemer Kris Van Ingelgem binnenkort een vrouw als opvolger. Dat staat al vast, want met Veronique Van de Water, Femke Lintelo en Evelien Wulteputte zijn dit jaar drie onderneemsters genomineerd voor de titel Plato Ambassadeur 2024. Na een stemronde wordt die uitgereikt tijdens de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 20 september in Antwerp Expo.

Binnen de werking van onze Kamer bestaat het lerend netwerk Plato al meer dan dertig jaar. In dit beproefd concept vinden ondernemers elkaar in groepjes van vijftien personen. ‘Minstens een jaar lang komen ze maandelijks samen om onderling en met deskundige sprekers van gedachten te wisselen over uiteenlopende bedrijfstopics. Op die manier leren ze bij van de ervaringen van anderen, om zowel in hun eigen rol als met de eigen onderneming sterker te kunnen staan’, legt Plato-coördinator An Spooren uit. ​

‘Plato is een interessante kennisbank om ervaringen en kennis uit te wisselen in een discrete en vertrouwelijke omgeving. Door jezelf open te stellen, krijg je heel veel terug’, bevestigt Kris Van Ingelgem. De zaakvoerder van Antwerp Golf School uit Aartselaar volgt momenteel een tweejarig Plato-traject rond algemeen management. Vorig jaar al werd hij uitgeroepen tot Plato Ambassadeur. Die titel gaat jaarlijks naar een van de deelnemers Plato die binnen dit lerend netwerk als rolmodel wordt beschouwd. Op 20 september geeft hij de fakkel door aan Veronique Van de Water, Femke Lintelo of Evelien Wulteputte.

kandidaten plato-ambassadeur

Veronique Van de Water is de zaakvoerster van StrateVision.fin uit Aartselaar. Met achttien jaar ervaring in accountancy startte ze dit boekhoudkantoor midden 2020 op. Intussen heeft haar bedrijf al kantoren in Mechelen, Herentals, Hasselt en Brugge. ‘Bij Plato vind ik een warm netwerk dat echt mijn klankbord is geworden. In het traject Plato Leiderschap ontdek ik veel nieuwe inzichten en boeiende mensen die groeikansen bieden voor mezelf en mijn bedrijf’, getuigt ze.

Femke Lintelo groeide bij het Antwerpse projectsourcingkantoor Bonache door van medewerker tot medezaakvoerder en aandeelhouder. Momenteel volgt ze een Plato-traject Algemeen Management. ‘Dit geeft me de kans om bij te leren van andere ondernemers en met hen te sparren over diverse alledaagse thema’s binnen het ondernemerslandschap’, klinkt het.

Evelien Wulteputte volgt als medezaakvoerster onder meer de boekhouding en het personeelsbeleid op bij Wulteputte Boudewijn. Dit is het Lokerse aannemingsbedrijf gespecialiseerd in grondwerken voor treininfrastructuur waarmee haar vader 25 jaar geleden van start ging en dat ze nu samen met haar broer runt. ‘Plato is voor mij een netwerk waarin je ervaringen kan delen en elkaar kan inspireren en motiveren’, merkt ze vanuit haar deelname aan Plato Algemeen Management Waasland.

Op 20 september wordt tijdens de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland bekendgemaakt wie van hen zich voor een jaar de nieuwe Plato Ambassadeur 2023 mag noemen. Tot zondagavond 17 september kan iedereen nog zijn stem op een van hen uitbrengen via deze link.

Dit najaar pakt de Antwerps-Wase Kamer trouwens weer uit met een veelbelovend Plato-menu. Zo starten er nog vier groepen op rond algemeen management: de groepen Jong Plato en Noord Antwerpen (28 september), Plato XXL (23 november) en Algemeen Management (7 december). Daarnaast schieten ook vier thematische groepen uit de startblokken: Next Generation (11 september), Fashion (7 november), Experten Digitaal (21 november) en Retail (8 februari).

Geïnteresseerde ondernemers vinden hierover alle informatie op www.voka.be/ontdek-al-onze-plato-trajecten.

Vind jouw Plato-traject

Contactpersonen

Manon Verhaegen

Teamleider KMO en adviseur familiebedrijven

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Ontdek al onze Plato-trajecten

Plato Antwerpen-Waasland

Plan je gratis bezoek

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland