Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Drie cruciale tips voor een succesvolle presentatie

Drie cruciale tips voor een succesvolle presentatie

  • 18/12/2023

Een overtuigende en heldere presentatie geven vereist grondige voorbereiding en aandacht voor detail. Harald Dumoulin van Smart Presentations deelt drie waardevolle tips om je te helpen bij je presentatie voor de Entrepreneurship World Cup.

1. Solide voorbereiding

Een doordachte voorbereiding is essentieel voor een krachtige presentatie. Richt je op de kernboodschap die je wilt overbrengen. Denk na over wat je wilt dat het publiek onthoudt en leert. Formuleer deze boodschap in één of hoogstens twee zinnen; dit wordt jouw kernboodschap. Alles wat je aan de presentatie toevoegt, moet direct verband houden met deze kernboodschap.

2. Slim gebruik van aandachtsmomenten

Het publiek toont doorgaans meer aandacht aan het begin en het einde van een presentatie. Start krachtig door bijvoorbeeld je kernboodschap te delen of een duidelijk probleem te presenteren, gevolgd door de oplossing die jij biedt. Het einde biedt een tweede aandachtsmoment. Sluit je presentatie overtuigend af door een samenvatting van drie of vier punten te geven. Zet deze op een dia, want dit zijn de elementen die het publiek zal onthouden.

3. Visuele ondersteuning

De PowerPoint die je gebruikt is geen spiekbriefje voor jezelf. Vermijd overmatige tekst op de dia's, omdat het publiek deze zal proberen te lezen, waardoor ze jouw presentatie missen. Maak gebruik van grafische elementen, iconen en afbeeldingen om je boodschap en verhaal krachtig te ondersteunen. Dit zal je publiek helpen om je verhaal beter te begrijpen, te onthouden en sneller actie te ondernemen.

Deze tips omzetten in de praktijk? 

Maak je klaar om je ondernemersdromen waar te maken met de Entrepreneurship World Cup (EWC), een boeiende competitie die wordt georganiseerd door Voka in samenwerking met GEN-Global. 

Ontdek Entrepreneurship World Cup

imu - vzw - Altez
Proximus