Skip to main content
  • Nieuws
  • "Door mensen te ontmoeten wil ik groeien als ondernemer"

"Door mensen te ontmoeten wil ik groeien als ondernemer"

  • 22/02/2019

In 2013 startte Thomas Cherlet met zijn eigen bedrijf CT Consulting. Intussen heeft hij dus al enkele jaren ervaring, maar zijn ambitie is om te blijven groeien als ondernemer door kennis en ervaring uit te wisselen met andere ondernemers. “Dat is echt de kern: ik zie altijd interessante synergieën ontstaan als verschillende bedrijven samenwerken. Dat is de enige manier om vooruit te gaan.”

Tekst: Charlotte Max – Foto: Chak Lopez

Met CT Consulting wil Thomas Cherlet bedrijven helpen om hun processen te digitaliseren en optimaliseren. “We focussen voornamelijk op bedrijven die bezig zijn met sales, dus B2B. Daar helpen we de werknemers om het volledige verkoopproces digitaal te laten verlopen, inclusief digitale handtekeningen, zodat er zo weinig mogelijk papierwerk aan te pas komt. Het moet altijd zo simpel mogelijk zijn voor de gebruiker. Het systeem moet voor jou werken, dat is ons principe.”

“We werken vooral met grotere kmo’s en grote bedrijven, zoals onlangs bijvoorbeeld met Welkin and Meraki. Bedrijven kunnen nog veel winst maken in efficiëntie en nieuwe digitale mogelijkheden, zoals digitaal tekenen van documenten, en daarvoor implementeren wij het platform Salesforce.com. Daarbij is het belangrijk om de processen stap voor stap te digitaliseren en te stroomlijnen. Vaak zit er nog heel wat kennis in het hoofd van een medewerker. Als die
persoon dan weggaat of toch iets vergeet, is dat een probleem. Als bedrijf is het dus heel veel geld waard om een systeem te implementeren dat de continuïteit kan garanderen en snel nieuwe medewerkers kan onboarden.”

Thomas CherletStreven naar kwaliteit

Thomas streeft er dus naar om zijn klanten een zo krachtig mogelijk systeem aan te bieden dat zo eenvoudig mogelijk is in gebruik. Kwaliteit is voor hem essentieel. “Ik wil met CT Consulting niet groeien om te groeien. De bottomline is bij mij altijd kwaliteit. En daarvoor moet ik ook de juiste mensen vinden om mee samen te werken, maar dat is allesbehalve gemakkelijk. Er is een groot structureel tekort aan mensen met de juiste kennis en ervaring.”

Plato Explore

In zijn zoektocht naar kwaliteit hecht Thomas veel belang aan zijn eigen groei als ondernemer. “Daarom heb ik me ingeschreven in het Plato Explore traject. Ik wil door mensen te ontmoeten voort- durend bijleren en groeien. Wat me enorm aansprak in dit Plato-traject is dat jonge reeds ervaren ondernemers er samengebracht worden met experten, coaches en ondernemers met meer ervaring. Dat vind ik een gigantische meerwaarde. Ik heb namelijk zelf ondervonden dat je echt wel ervaring nodig hebt. Maar daarnaast zijn ook innoverende ideeën en technologieën essentieel. En daar zijn jonge ondernemers dan misschien weer meer mee bezig. Ik denk dus dat het een winnende combinatie is om jonge ondernemers en gevestigde ondernemers samen te brengen.”

Tot slot voegt Thomas nog toe: “Ik start met dit traject met een open geest en eigenlijk eerder weinig concrete verwachtingen. Ik denk dat het sowieso een heel leuke en leerrijke ervaring zal zijn. Daar ben ik van overtuigd.”
 

Dit artikel verscheen in het magazine Ondernemers, editie februari 2019.

Proximus