Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • DNS Belgium bij allereerste SDG Ambassadors in België

DNS Belgium bij allereerste SDG Ambassadors in België

  • 16/10/2023

Het Leuvense DNS Belgium, de organisatie die alle .be-domeinnamen (en .vlaanderen en .brussels) beheert, behaalde vandaag de ultieme bekroning binnen en werd door UNITAR/Cifal Flanders uitgeroepen tot SDG Ambassador. Daarmee zijn ze bij de allereersten in België om deze erkenning te krijgen voor bewezen duurzaamheidsinspanningen.

Voka - KvK Vlaams-Brabant mocht afgelopen 6 jaar DNS Belgium begeleiden in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Daarin realiseert een bedrijf gedurende een jaar duurzaamheidsacties die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. 

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant, is bijzonder opgetogen met de bekroning die DNS Belgium ontving: 

"Ondernemingen als zij tonen de weg aan hun sectorgenoten. De naam Ambassador is niet gestolen, zij zijn een uithangbord en voorbeeld voor ondernemers die ook op duurzaamheid willen inzetten. Duurzaam ondernemen wordt steeds meer een evidentie, maar bedrijven hebben ook ondersteuning nodig. We zijn heel trots dat we vanuit Voka - KvK Vlaams-Brabant de juiste begeleiding konden bieden en helpen DNS Belgium tot eerste SDG Ambassador in België uit te groeien."

Ook bij DNS Belgium zijn ze tevreden.

“We zijn trots dat DNS Belgium is uitgeroepen tot SDG Ambassador. Deze erkenning onderstreept onze voortdurende inspanningen om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Als een van de eersten in België die deze eer mogen dragen, nemen we onze rol als uithangbord voor duurzaamheid serieus. We kijken ernaar uit om onze inzet voort te zetten en ons voorbeeld te delen met anderen in onze sector." Arnaud Recko, duurzaamheidscoördinator bij DNS Belgium 

Unieke samenwerking Unitar

Door de unieke samenwerking met Unitar, het trainings-en onderzoekscentrum van de Verenigde Naties en haar lokale trainingshub in België, Cifal Flanders kunnen succesvolle deelnames aan het VCDO leiden tot VN-erkende certificaten van SDG Pioneer, SDG Champion en SDG Ambassador. Die bekroningen kennen elk hun eigen vereisten. Een SDG Ambassador moet onder andere inspanningen leveren inzake due diligence, mensenrechten, rapportering en CO2-reductie.

De officiële uitreiking vindt plaats tijdens de Dag Duurzaam Ondernemen op 26 oktober 2023.
 

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus