Skip to main content
Map

DM Invest - Acceleren in Spanje

  • 31/08/2020

Bij DM Invest maken ze dromen waar. Of toch voor zij die dromen van een tweede verblijf in Spanje. DM Invest begeleidt mensen in de zoektocht naar zo’n verblijf. Dat doet het bedrijf vanuit haar twee Belgische kantoren, in Keerbergen en Harelbeke, maar ook ter plaatse in Spanje. Op die manier kan de dienst na verkoop optimaal gegarandeerd worden. Eva Follet is samen met haar man eigenaar van DM Invest Spaans Vastgoed. De rode draad doorheen haar carrière is internationaal zakendoen. Na haar studies trok Eva samen met haar man Dieter naar Afrika om er een zaak op te starten. Na 10 jaar verkochten ze hun zaak en belandden ze terug op Belgische bodem. In 2009 namen ze een sprong in het diepe en startten ze DM Invest op. Samen begeleiden Eva en Dieter kandidaat-kopers bij de aankoop van hun droomwoning in Spanje.

Tekst: Liesbeth De Kegel – Foto’s: Inge Wachtelaer

“Elk kantoor staat en werkt op zichzelf” haalt Eva aan. “Onze kantoren in Spanje (Costa Blanca, Campoamor, en Costa Del Sol, Marbella) hebben elk hun eigen taken en focus. Dat zorgt meteen ook voor onze grootse uitdaging: alle vier de kantoren in dezelfde richting laten gaan.” Bij DM Invest hebben ze er een uniek Voka-traject op zitten. Aanvankelijk had Eva het idee om deel te nemen aan een Platotraject, maar uit de gesprekken bleek dat het Accelero-traject beter zou passen. “Je begint op zich niet aan je onderneming met het idee dat je zo exponentieel gaat groeien. Dat komt doordat je verkoop enorm snel begint te groeien en er veel opportuniteiten op je afkomen. Het typische aan ondernemers is dat je die kans steeds met beide handen gaat nemen. En zo ging de bal aan het rollen: nieuwe kantoren, nieuwe mensen aannemen, het aanbod vergroten. Je hebt het bijna niet door maar voor je het weet gaat het te snel en besef je niet dat je een ongelofelijke groei aan het verwezenlijken bent.”

Inspirerende inhoud

Door hun exponentiële groei nam Eva uiteindelijk deel aan Accelero, het traject voor snelle groeiers. Haar ervaring startte met een tweedaagse: “Je zit in een relatief kleine groep van 10 deelnemers. Al deze ondernemers zitten in een gelijkaardige positie maar hebben elk hun eigen groeipijnen. Veel van de zaken die zij hebben meegemaakt, zal je zelf nog meemaken en omgekeerd. Je leert dus enorm van elkaar, en dat op een dynamische
en inspirerende manier. Starten deden we op locatie, zo konden we elkaar optimaal leren kennen.” Daarnaast zijn er ook praktische sessies waar er interactief wordt samengewerkt. Iemand uit de bedrijfswereld of uit consultancy komt spreken, en dat is volgens Eva ‘to the point’. “In het begin van het traject wordt er bepaald welke sessies interessant kunnen zijn voor de groep. Daarvan dacht ik eerst dat er een aantal niet relevant zouden zijn, maar als het dan zover is, steek je er toch veel van op. De individuele coaching ten slotte gebeurt door Deloitte. Zij zorgen ervoor dat we genoeg uitgedaagd worden en ze toetsen ons aan veel verschillende aspecten. Zo leerden we dat we niet één voor één een nieuwe internationale markt moeten ontdekken maar net simultaan in verschillende markten moeten proberen doorbreken. Dat zullen we dan ook doen”

Accelererende ambities

“Onze ambitie is om te blijven groeien. Het groeien op zich is niet de kerndoelstelling, maar nieuwe plannen maken voor een internationale expansie naar andere landen wel. De corona-crisis heeft een grote impact op onze sector en dit beïnvloedt onze aanpak. Digitalisatie staat centraal op de planning. “Voor diegenen die twijfelen door de coronacrisis of het veilig is in Spanje te investeren: bij ons kan je terecht voor informatie! De regio’s waar wij actief zijn, zijn minimaal getroffen door corona. Zie dit moment als een uitstel van een droom maar blijf positief over de toekomst”, geeft Eva als raad mee.

Gouden raad voor sterke groeiers

"Mijn raad voor andere ondernemers die sterk (willen) groeien: vergeet niet waar je naartoe wil gaan en hou dat steeds voor ogen. Omdat er als sterke groeier veel opportuniteiten op je af kunnen komen, ga je deze kansen steeds willen nemen. Dat is op zich geen probleem, maar je mag niet vergeten waar je naartoe wil zodat je indien nodig snel kan schakelen en bijsturen.” “Mijn goúden raad daarentegen is om alle successen te vieren. Als je verder groeit, vergeet je achterom te kijken naar wat je allemaal al verwezenlijkt hebt. Vieren, dat heb ik geleerd door samen te werken met Spanjaarden. Zij vinden altijd wel een reden om te vieren! Zo doen wij ieder jaar een uitstap met ons hele team als we onze targets halen. De kantoren van België en Spanje komen dan samen. De volgende uitstap is alvast beslist: Benidorm!”

Eva Follet aan het woord

Accelero

Boost de snelle groei van uw bedrijf! Accelero is een nieuw en exclusief traject, afgestemd op de specifieke noden van groeibedrijven. Via individuele coaching, ondersteund door 10 bijeenkomsten met andere snelle groeiers, maakt u uw bedrijf groeiklaar.

Meer weten? Check dit traject hier.

Contactpersoon

Kris Beterams

Coördinator Business Model Innovation Alliance

Groot-Leuven

Herbeleef hier!
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - obd
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - salesforce

Artikel uit publicatie